Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 26°C Még több cikk.

˝Kávéillatú˝ marihuána, pótkerékbe rejtve

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 31 éves szerb férfi ellen, aki még áprilisban egy autó pótkerekében elrejtve jelentős mennyiségű marihuánát csempészett Magyarországra, de a tompai határátkelőnél elfogták és a drogot lefoglalták.
A 31 éves szerb vádlottat egy ismeretlen személy Szerbiában vette rá arra, hogy csempésszen kábítószert Magyarországra. Az ismeretlen megbízó átadott a vádlottnak egy pótkereket, amiben a drog el volt rejtve. A közel 2,5 kg kábítószer 6 csomagra volt elosztva és kávéillatú porral is meg volt szórva, hogy elnyomja a kannabisz jellegzetes szagát. Az ismeretlen megbízó 100 eurót ígért a vádlottnak a drogcsempészetért.
 
A megbízásnak megfelelően a vádlott a drogot tartalmazó pótkereket betette az autójába és 2017. április 7-én délután belépett a tompai határátkelőnél Magyarország területére. A vámvizsgálat során a pénzügyőr azonban megtalálta a vádlott autójában a pótkereket, kinyitotta a szelepét és a „kávéborítás" ellenére megérezte a kábítószer jellegzetes szagát.
 
A közel 2,5 tömegű kannabiszt lefoglalták, a drog hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószercsempészt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlott a csempészésért ígért pénzt elfogása miatt nem kapta meg.
 
A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt drogot el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bennégett egy ember egy kiégett kecskeméti házban - fotók

Bennégett egy ember egy kiégett kecskeméti házban - fotók
A mintegy hetven négyzetméteres épület födéme még a kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt… Tovább olvasom