Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Kazah-Magyar Baráti Társaság Egyesület alakul

A Kazah-Magyar Baráti Társaság Egyesület megalapítására vonatkozó együttműködési megállapodás írtak alá a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán kedden.
Kazahsztán Magyarországi Nagykövetségének munkatársai és egy mintegy 30 fős kazah egyetemi küldöttség jelenlétében 2014. március 4-én a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán együttműködési megállapodást írnak alá a Pécs Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának, valamint a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karának és Tanítóképző Főiskolai Karának vezetői. A kecskeméti városvezetés által is támogatott együttműködés célja: a Kazah-Magyar Baráti Társaság Egyesület megalapítása, a kazah-magyar oktatási, kulturális és gazdasági kapcsolatok megerősítése.

Az együttműködés keretében az aláíró felek által alapított egyesület támogatja és szervezi a kazah és magyar nemzetek közös oktatási és kulturális programjainak megvalósítását, a kazah és magyar települések, intézmények oktatási és kulturális együttműködését. Az egyesület ennek jegyében támogatja és szervezi a két ország közoktatási, felsőoktatási, tudományos, illetve kulturális, közművelődési intézményei közötti csereprogramok megvalósítását. Az egyesület emellett támogatja a két nemzet közeledését segítő civil szervezeti kapcsolatok létrejöttét, oktatási, kulturális és tudományos programok megvalósítását.

Az ünnepélyes aktuson magyar részről Mák Kornél alpolgármester (Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata); Dr. Nemeskéri Zsolt dékán (Pécsi Tudományegyetem, Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar); Dr. Szécsi Gábor igazgató (Pécsi Tudományegyetem, Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ); Dr. Steklács János dékán (Kecskeméti Főiskola, Tanítóképző Főiskolai Kar) és Dr. Ferencz Árpád dékán (Kecskeméti Főiskola, Kertészeti Főiskolai Kar) vett részt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszköszöntő Garabó Vásár Kecskeméten

A már megszokott kézműves és gazda, élő népzene és népi fajátékok kínálata mellett, az idén is sok… Tovább olvasom