Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kecskemét lesz a hazai járműipar központja

Új járműipari beruházás, a járműtechnológia tanszék új épületének alapkövét tették le a Kecskeméti Főiskolán. A fejlesztést az Európai Unió másfél milliárd forinttal támogatta.
Danyi József, a főiskola rektora elmondta: a csaknem 2000 négyzetméteres új intézet, amelyet korszerű műhelyekkel és laborokkal szerelnek fel, nemcsak az oktatás, hanem a járműipari kutatás-fejlesztés bázisa is lesz.

Az alagsorral együtt háromszintes épületben a többi között helyet kapnak olyan, a modern járműtechnikai oktatásban és kutatásban elengedhetetlen eszközök, mint amilyen a dinamikus motorfékpad, a teljes jármű hajtására és fékezésére alkalmas próbapad, valamint gépkocsialrendszerek vizsgáló és mérő berendezései.

Az intézetben kialakítanak a mechatronikai komponensek vizsgálatára alkalmas környezetállósági, járműelektronikai és a régióban egyedülállóan egy teljes járműfényező laboratóriumot is.

Az új épület lesz a bázisa a 2012 szeptemberében induló járműmérnöki képzésnek, a tervek szerint decemberben már a kész tanszék avatóját lehet megünnepelni. A Kecskeméti Főiskolán 2012 szeptemberében - a felsőoktatásban az országban elsőként - a járműmérnöki alapszakon beindul a gyakorlatorientált, duális típusú képzés.

Ulrich Jager, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. személyzeti igazgatója köszöntőjében elmondta: a főiskolán a Mercedes-Benz és a Knorr-Bremse összefogásával szeptemberben 26 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Célként fogalmazta meg, hogy Kecskemét Európa és Magyarország egyik meghatározó autóipari központja legyen.

Az "Autóipari szakemberképzés infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán" című projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaposváron zárják az alapszakaszt a KKSE kosarasai

A kiszámíthatatlanul teljesítő Kaposvári KK otthonában lép utoljára az alapszakaszban parkettre a… Tovább olvasom