Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Kecskemété lett Európa egyik legszebb élményfürdője - galéria

Kecskemét - Mától vehetik birtokba a vendégek az új kecskeméti fürdőkomplexum élményfürdő részlegét. A 2800 négyzetméter vízfelületű fürdőben összesen 17 medence található.
Idén rendhagyó módon az új élményfürdő épületében tartotta hagyományos találkozóját az önkormányzat vezetése a régió meghatározó vállalatainak irányítóival. Zombor Gábor polgármester köszöntőjében elmondta, hogy ennek apropóját az adja, hogy Kecskemét új ékkövét, az élményfürdőt péntektől vehetik birtokba a látogatók, és elsőként a helyi vállalatok vezetőnek szerették volna bemutatni az impozáns épületet. A polgármester kiemelte, Kecskemét azon ritka városok egyike, ahol négy éve folyamatosan csökken az iparűzési adó mértéke, és ennek ellenére is nő a város bevétele ebből az adónemből. A jelenlegi helyzet szerint éppen Kecskemét lehet a 2012-es magyar gazdaság egyik zászlóshajója, legalábbis az előzetes várakozások szerint a helyi gazdaság nagyot lendíthet az ország szekerén. Az új élményfürdő kapcsán a város első embere kiemelte, Európa egyik legszebb fürdőjét sikerült megépíteni, melynek fontos szerepe lesz Kecskemét idegenforgalmi struktúrájában. Az önkormányzat ugyanis szeretné elérni, hogy a város ne egy éjszakás legyen az itt eltöltött vendégéjszakák tekintetében, ebben zászlóshajó lesz az új komplexum, amelyet a CIB Bank finanszírozásában sikerült kivitelezni, kecskeméti cégek munkája révén.

Kecskemété lett Európa egyik legszebb fürdője - GALÉRIA (Fotók: Nagy László)
Az új létesítményt Jánosi István, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatta be a vendégeknek. A pénteken megnyitott wellness részben összesen 17 medence várja majd a vendégeket. Többek között hullámfürdő, baba-mama-, termál- gyógy-, ugró-, gyermek-, szabadtéri-, és masszás medence is a kikapcsolódásra vágyó vendégek szolgálatára áll majd. Ezen kívül éttermek, beauty részleg, éttermek, bárok, fitneszterem teszi teljessé a kínálatot. Ezen kívül tavasztól őszig két kültéri medence, és két, egyaránt 12 méter magas csúszdatorony is része a komplexumnak, ami már csak azért is egyedülálló, mert egybe lett építve a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas, kétmedencés uszodával, amit szeptember óta használhatnak a kecskemétiek. Mától kezdve pedig az impozáns wellness részleg is kipróbálható lesz.

Olvasóink írták

 • 16. Micimacko85 2011. december 29. 13:25
  „Hős!

  Van tanmedence is, és lesznek úszásoktatások. Ne aggódj, ki van ez találva. Az meg, hogy züllöttek a gyerekek, nem a városvezetés hibája. Túl sok az elfoglalt szülő, és a magára hagyott gyerek. Oda kellene figyelni a gyerekekre, nem csak lepisszenteni, ha gondolatai vannak. A gyerek érző lény, és ha otthon nem kap figyelmet, időt, szeretetet, akkor keres máshol. Onnan pedig csak ritkán van megállás. Jön a társasági élet, az ivás, a drog. Ugye-ugye?

  Ekkor már hiába fogja a fejét a szülő, elszúrta a nevelést. Ilyen esetben már hiába kérdezi, hogy fejet fogva, hogy van-e fontosabb a gyerekemnél? Hiába kérdezi, hogy fontos-e a pénz? Lecsittentené-e még1szer a gyerekét, ha újra kezdhetné? Elhajtaná-e a gyerekét, ha újra időt, és figyelmet kérne? Ugye nem? Csak ekkor már késő.

  A szülőknek KELL megtanulni, hogy NEM és NINCS fontosabb a gyereknél, NINCS az a pénz, aminek megkeresése előrébb való, mint a gyermek csillogó szemű élménybeszámolója!!!! Akinek van előrébb való, az ne csodálkozzon, ha X idő múlva már tesz a gyerek arra, amit a szülő mond. Olyankor nem megsértődni kell, hanem emlékezni az elmúlt évekre, amikor a gyerek könnyes szemmel könyörgött, hogy "Anya / Apa figyelj rám" vagy "Anya/Apa gyere velem" és a munka miatt tett rá. Ugye-ugye....”
 • 15. Micimacko85 2011. december 29. 13:12
  „7Qllancs!

  Te makói vagy, ugye? Akkor érthető a rajongásod. :-D”
 • 14. Micimacko85 2011. december 29. 13:10
  „N.P. Mi bajod van ezzel? Egyrészt nagyon is szép. Másrészt mitől gagyi? Jártál már benne? Úsztál 1 hosszt is az úszómedencében? Persze, nyilván nem tökéletes még, de március végéig próbaüzemmel működik, addig még lehet korrigálni, ami esetleg hiányzik. Arról nem is beszélve, hogy ki lopta el már mostanra a szappantartókat a férfi tusolóból? Biztos azért is a város a hibás. Hát ez egy olyan város, hogy nem becsüli a jót. Itt van, a miénk, vadi új, és minden mozdíthatót tönkretesznek, ellopnak. Ez már nem a vezetés hibája.

  A régi jobb volt? A veszteséges, elavult rendszerű, szar? Azt bezárták, helyette építették ezt. Miért fáj neked? Ha van pénze a városnak, akkor miért ne építhetne ilyet? Sok olyan ember él a városban, aki szeret úszni, és kijár gyógyulni a termálvízbe. Nyáron pedig tökéletes szünidei program lesz a gyerekeknek.

  Lehet, hogy Te, személy szerint nem szoktál úszni, és ezután sem fogsz kijárni, de ez egy 100.000-es város, és ebből igen sokan örülnek a komplexumnak. Gondolkodj közösségben, ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy "én nem járok ki" "én nem szeretek úszni" "én nem fogom kihasználni". Felejtsd el azt a személyes névmást, hogy ÉN!!!! Gondolkodj ezentúl úgy, hogy MI, meglátod, könnyebb lesz az életed.”
 • 13. 2kedő 2011. december 28. 18:03
  „4. dedi8
  Állandóan hőbörögsz! Ha érdekel nézz utána a dolgoknak! Amúgy ez (kecskeméti) majdnem 2x, azaz kétszer annyiba került.”
 • 12. mátka 2011. december 24. 17:27
  „7 es kullancs: valószínű fogalmad sincs arról milyen fürdők léteznek már Európában...hogy ez lenne Eu legszebb fürdője? szerinted .Mások szerint tuti nem....

  Miközben mi itt Magyarországon azzal áltatjuk magunkat, hogy fejlett fürdőkultúrával rendelkezünk, Nyugat Európából azért egy kicsit másképp fest a helyzet. Aki egy kicsit utánanéz az interneten, olyan wellness-központokat és fürdőhelyeket találhat, amilyeneket itthon egyik felkapott balatoni szálloda, vagy budapesti gyógyforrás sem közelíthet meg. Futurisztikus környezet, letisztult formák, csodálatos színek és fények, és luxus kényeztetés minden mennyiségben.

  Ha arra vállalkozol, hogy autóba ülsz és felkeresel néhány ötcsillagos fürdőközpontot Európában, nem kell nagyon messzire menned. Tirolban, a 140 szobás AquaDome központban mindent megtalálsz, ami egy hétvégi felfrissüléshez, testi-lelki kikapcsolódáshoz kell. A hósipkás hegyek között megbúvó hotel fürdőjéből több irányban is kiúszhatsz a szabadba, ahol megvilágított vízi folyosókon lebegve gyönyörködhetsz az alpesi táj szépségeiben. A szépségcentrum és a wellness központ a legmodernebb design szerint épült, mintha az Enterprise csillaghajó rekreációs központja lenne.

  * * * *

  Nem sokkal messzebb, Németországban, Münchentől harminc kilométerre egy másik jövő-wellness centrumot találsz, a neve: Bad Aibling. A weboldalon látható terek és épületek látványa önmagáért beszél, ehhez képest egy siófoki vállalkozó stílusban berendezett szálloda bizony nagyon is kelet-európainak hat az utazók számára.

  A hatalmas központi iglu-forma épület gyomrában számos medence és szauna található, a dekoráció és a mozaikkal borított fürdőterek képzőművészek által tervezett enteriőrök. A fürdő természetesen nemcsak szép, hanem minden elképzelhető wellness szolgáltatást kínál, hogy a vendég minél jobban kipihenje a hétköznapok fáradalmait.
  +svájci különlegesség : a Therme Vals gyógyfürdő központot konkrétan egy alpesi hegy oldalába vájták, falai tükörsímára csiszolt helyi sziklatömbökből állnak, hat gyógymedencéje pedig messze földről vonzza a feltöltődni vágyó turistákat.”
 • 11. kkrisz079 2011. december 24. 13:32
  „Szerintem csak azért tűnik hideg-ridegnek,mert még csak most adták át,és nincs belakva,bevirágozva”
 • 10. KamuNeni 2011. december 24. 09:28
  „Hat nekem igazabol nem tetszik. Tul rideg, hideg, commercial epitmeny. Nem latok semmi vonzot benne.”
 • 9. Bömbike 2011. december 23. 21:30
  „Hát ez ízlés kérdése,de nekem se tetszikXD ha már itt tartunk ennél tényleg szebb a szegedi is és a Makovecz féle makói tényleg mindkettőnél szebb. Talán kidolgozottabnak mondható a szegedinél a jegyárakat nem tudom de a napfényfürdő tényleg megéri a pénzét szerintem a mai világban szerintem a csúszda a legszórakoztatóbb és 2-vel nem sokra mennek...”
 • 8. hős 2011. december 23. 17:09
  „sok-sok élménymedence helyett csúszkálások helyett,ill.előtt meg kellene tanítani a gyerekeket rendesen úszni.Legalábbb 2 úszásnemben.3-4 pályás fokozatosan mélyülő tanmedencék sokaságát fel lehetett volna építeni a sok-sok milliárdból.Kományprogram,ill.nemzeti programot lehetne rá építeni,hisz a vizi sportokhoz még értünk is- ellentétben pld. a focival.Döbbenetes mennyi tartáshibás gyenge testfelépítésű és sajnos züllött gyereket lehet látni szerte a városban.Egyébként szerintem sem szép,nem tudom mi alapján ítélték meg.”
 • 7. Qllancs 2011. december 23. 14:54
  „Szép-szép épület --de a MAKÓIT összese lehet hasonlítani. Ha ez EURÓPA legszebb fürdője-
  a MAKÓI ___a VILÁG legszebb fürdője lesz --1 hónap múlva !!!!!
  Azt igen meglehet nézni !!!! Az egy CSODA !!!!
  ez meg üveg, beton épület. Nem egy nagy szám.”
 • 6. TELSTAR 2011. december 23. 12:34
  „Na ez se egy nagy durranás. Ki a fene tervezi ezeket? Tuti hogy nem az Ybl Miklós...”
 • 5. lukrecia 2011. december 23. 12:16
  „Na és kiknek épülnek ezek az élménykedések ???? Mert addig míg Hajdúszoboszlón volt az ország egyetlen élménykedője , rendben. De ma már a polgármesterek azt hiszik ez az egyetlen menő amit építeni lehet? Piripócson is élményfürdő kell?
  Egyébként Kecskeméten rentábilis a fejlesztés:
  Egy vidéki látogató mégis a MÁV pályaudvar elhanyagoltságát, és a volt laktanyák kivert ablakait veszi észre előszőr. Lehangoló ijesztő mindegyik.”
 • 4. dédi8 2011. december 23. 11:41
  „Gondolom felébe került, mint a makói fog. Több vízfelület, olcsóbb belépő és természetesen helyi vállalkozók készítették. Remélem a makói fürdő miatt egyszer felelősök nevét olvashatjuk az újságban.”
 • 3. N.P. 2011. december 23. 11:35
  „"Kecskemété lett Európa egyik legszebb élményfürdője " - ez???? Milyen lehet a többi? A szegedi is középszerűség legalja, de ez még annál is gagyibb.....”
 • 2. baja2005 2011. december 23. 11:15
  „Ez az élményfürdő őrület olyannak tűnik nekem mint a körforgalmak. Először csak tudtuk milyen jó, utána túlzásokban esve mindenütt azt építünk, ha hasznos, ha nem.”
 • 1. Horthyszobor 2011. december 23. 10:49
  „A szegedi meg benevezhet a legrondábba. Sajnos. Egyszerűen Kecskemét valahogy jobban tud valamit. Pedig nem egy nagy szám település. Mi itt Szegeden meg csak a "Botka barokkot" kapjuk. Megérdemeljük, ahogy Orbánt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezzel a trükkel csöngethetnek be Önhöz a csalók

Kiskunhalas - Újabb módszerrel próbálnak pénzt kicsikarni a jóhiszemű lakástulajdonokból a csalók. Tovább olvasom