Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kecskeméten a román gyilkosok

Kecskemét - Kedden kezdődik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak a két román férfinak a tárgyalása, akik a vád szerint 2003 nyarán megfojtottak egy dusnoki férfit.
A vádirat szerint a most 31 és 36 éves román férfi 2003 júniusában érkezett Magyarországra, munkavállalás céljából. Június 25-én egy dusnoki italboltban ismerkedtek meg az 59 éves helybéli férfival, I. Ádámmal, aki köztudottan jó anyagi körülmények között élt. Miután I. Ádám horgászni ment, a két külföldi elhatározta, hogy kirabolja a férfi családi házát. Befeszítették az ajtót, és értékek után kezdtek kutatni, ekkor azonban váratlanul hazatért a házigazda. A két román először szóváltásba keveredett a férfival, majd megkötözték kezeit, illetve bekötötték száját is. Ezt követően az egyik elkövető tovább kutatott a házban, míg a másik megfojtotta a megkötözött magyar férfit. Erről a jelenlegi adatok szerint a gyilkos társa csak Romániában szerzett tudomást, ahová másnap reggel menekültek vissza. A két vádlott az elhunyttól összesen 450 ezer forintot, valamint 2800 eurót tulajdonított el. Miután sikerült hazatérniük, a nyomok eltűntetése végett megkérték egy barátjukat, hogy egy forró vasalóval tüntesse el ujjaikról a bőrredőket, de ez a számításuk sem jött be, hiszen az ujjlenyomatuk hamarosan újra azonosítható lett.

A román hatóságok tavaly szeptemberben adták át Ártándnál S. Davidot és
Brassóban egy autóért gyilkoltak

S. David és C. Claudian huszonkét évi börtönbüntetést kapott 2005-ben Romániában, egy Brassó melletti kis faluban elkövetett rablógyilkosságért. Akkor egy tízéves Volkswagenért öltek, és már másnap, a kocsi eladásakor lebuktak.
C. Claudiant a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A két elkövető ekkor már jogerősen kiszabott 22-22 éves börtönbüntetését töltötte, miután 2005-ben – akkor már közösen - meggyilkoltak egy embert. A román hatóságok csak időlegesen adták ki őket az eljárás lefolytatására, bár egyes információk szerint az egyik vádlott jobb szerette volna Magyarországon letölteni a büntetését a romániai börtönviszonyok miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság várhatóan a jövő héten hoz ítéletet a két vádlott ügyében.

Olvasóink írták

 • 5. zoltanszabo 2010. december 07. 11:08
  „Remélem Romániában szigorúbbak a törvények mint itthon. 2 gyilkosság után már halál büntetés volna min.a legenyhébb bünti.”
 • 4. dodó 2010. december 07. 10:47
  „Román állampolgárságú kétszeresen is kirekesztett (ott is - itt is) meg nem értett, el nem fogadott, kellő tiszteletet nem kapott roma származású cigánybűnözők?”
 • 3. Zs 2010. december 07. 10:27
  „Háát, az idegbeteg kapkodás tutira nem jellemzi ezt az "ipart" se... :)”
 • 2. varadipal 2010. december 07. 09:54
  „Hová ez a nagy kapkodás? Hét év után már a bíróság is tárgyalni kezdi az ügyet? Hamar munka sosem jó.
  Mikor verik már fejbe az eljáró hatóságokat, hogy időben ébredjenek fel? Vagy a hét év hipp-hopp repült el?”
 • 1. KolompárRómeó 2010. december 07. 09:04
  „Szerintem rosszabbul járnak, ha otthon vergődnek, szóval jobb lenne visszaküldeni őket. <általam moderálva> görény senkiháziak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 adag gulyást osztottak ki a szegényeknek

Vasárnap délben ötszáz embert láttak vendégül egy tál finom gulyáslevesre a Szent Miklós templom udvarán rendezett szeretetebéden.
Tovább olvasom