Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Kecskeméten is becsöngettek

Megkezdődött a tanév a kecskeméti iskolákban, több mint 18600-an ültek be szerda reggel az iskolapadba. Ebből 1100-an voltak először iskolában, ugyanis ennyi elsős van a városban.
A rendőrség is felkészült az iskolakezdésre, a legveszélyeztetettebb gyalogátkelőknél rendőrök vigyázták a gyerekek biztonságát, megállították a forgalmat, illetve felhívták a figyelmet az esetleges szabálytalanságokra, nem csak az autós oldalon.

Zsolti ma megy először iskolába, a Református Általános Iskolában első osztályos. Már nagyon izgul, a szüleivel együtt. Megvan a táska, a tolltartó és a könyvcsomag is, már csak az elhatározás kell, amiből nincs hiány.

„Nagyon szeretnék iskolába járni, mert ha jól tudom, akkor nagyon jó oda járni. Mindent meg lehet tanulni, de leginkább olvasni szeretnék megtanulni, meg számolni és írni, meg sokféléket" - mondta el Szabó Zsolt diák.

Kecskeméten is becsöngettek - újra iskolapadban a diákok (KÉPGALÉRIA)

Az iskolakezdés nem volt olcsó, de az iskola sokat segített a szülőknek, akik már jó előre ismerték az árakat, így időben fel tudtak készülni.

„Olcsónak semmiképp nem nevezném, hiszen a mai világban semmi nem olcsó, de kolléganőktől, barátnőktől hallottam, hogy a városi viszonylatban itt az iskolában még mindig elfogadható volt az első osztályos tankönyvcsomag ára, az iskolakezdést pedig nagyon nagy izgalmakkal várjuk"- árulta el Pusztai Tímea.

A Református Általános Iskolában 104 elsős kezdi meg az évet, ez a szám évről évre nő, ami főleg a nemrég bevezetett új lehetőségeknek köszönhető. Most 4 első osztály van, mind tele gyerekkel.

„ Az utóbbi években erősen megnövekedett az iskolánk iránti érdeklődés, amiben nagy szerepe van annak, hogy bevezettük a két tannyelvű oktatást.. Ebből a 104 diákból 70-en vesznek részt ebben a programban"- mondta el Hörcsök Imre Református Általános Iskola igazgatója.

Kecskeméten is becsöngettek - újra iskolapadban a diákok (KÉPGALÉRIA)

Nem csak az iskolák, hanem a rendőrök is felkészültek az iskolakezdésre. A veszélyes gyalogátkelőknél rendőr vigyázza a gyerekek biztonságos átkelését, ha kell maga állítja meg a forgalmat. Vagy figyelmezteti a szabálytalanul közlekedőket.

„Ez már a harmadik tanév, hogy az iskola rendőre program folyik. Itt Kecskeméten 26 kollégánk iskola rendőreként dolgozik, valamint reggelenként és délutánonként mikor az iskolának vége van fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk a nagyobb gyalogos átkelőhelyeknél, hogy a gyerekek biztonságban megérkezhessenek reggel az iskolába, délután pedig haza"- mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kecskeméten összesen 18600 diáknak csöngettek be ma reggel. Ebből 1133-an első osztályosok. Országosan szeptember elsején pedig 1 331 150-en ültek be az iskolapadba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglanra ítélték a barátnőjét brutálisan kivégző kalocsai férfit

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Táblabíróság azt a 23 éves kalocsai férfit, aki tavaly áprilisban bestiális módon végzett barátnőjével. Tovább olvasom