Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Kecskeméten sok autót lopnak el

Kecskemét - Nyilván senki sem fog a lopási statisztikák alapján parkolóhelyet választani, de azért nem árt ismerni őket.
Egyelőre nincsenek elrettentő statisztikák, de a bennfentesek szerint a 2011-es év a korábbiaknál magasabb számú autólopást fog szülni. Vessünk egy pillantást a tavalyi adatokra: honnan és milyen autókat loptak el legnagyobb számban?

Helyszín vonatkozásában kiemelkedő helyen áll Budapest, a lopások 85,2 százalékát itt követték el, azonos mértékű, 1,37 százalékos részaránnyal említhető Tárnok, Cegléd és Kecskemét is, az ország többi, az autólopások összességében 10,27 százalékán osztozó városában azonban az előbbieknél is csekélyebb az arány.

Budapest XI. kerülete lopás szepmopntjából a legveszélyesebb, míg a fővárosban arányaiban a legkevesebb lopást az I. és a XVII. kerületben követik el - derül ki az autonavigator.hu cikkéből.

Hogy a tolvajok mit lopnak el, azt nyilván azt határozza meg, hogy mit tudnak ellopni - nem csupán technikailag, hanem az alapján is, hogy mi áll az utcán. A lopott autók listáján így erőteljesen köszön vissza a népszerű modellek listája, a dobogón a Suzuki Swift, a Volkswagen Golf és a Honda Civic áll. A lopott autók száma a modell állományához mérten utóbbinál a legjelentősebb, itt kétségtelenül a kereslet magyarázza a magas lopási arányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 hektáron pusztított az avartűz Bács-Kiskunban

Egy 30 hektáros területen gyulladt ki az avar hétfőn Tiszaalpár külterületén – értesült a… Tovább olvasom