Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Kecskeméten száguld a Meseautó

Kecskemét - Benedek Miklós viszi színpadra a Kecskeméti Katona József Színházban a Meseautót; a zenés darabot 2013. február 12-én mutatják be Trokán Nóra, Kiss Zoltán és Vida Péter, művészeti vezető főszereplésével. Az előadásról Cseke Péter színházigazgatóval és Benedek Miklóssal beszélgettünk.
„Kecskemét számára igazi mérföldkő volt, amikor márciusban megnyílt a Mercedes-gyár, és nem sokkal később legurult az első „Meseautó" a futószalagról – ezért gondoltam, hogy előveszem ezt a sokak által ismert és kedvelt klasszikust" – mondta Cseke Péter. A Kecskeméti Katona József Színház igazgatója kifejtette: a film alapján született egy régebbi dramatizáció, ezt és az eredeti művet próbálta összegyúrni, a színpadra állításhoz pedig olyan rendezőt keresett, aki érti az adott kort, valamint annak humorát és szépségeit. Így esett a választás Benedek Miklósra, aki nagy örömmel fogadta a felkérést és fiával, Benedek Alberttel azonnal hozzáláttak a mű színpadi átdolgozásához. „Egy remek, 20 zenei betétet tartalmazó darab született, melyben olyan kiváló színművészek játszanak, mint Trokán Nóra, Kiss Zoltán és Vida Péter" – tette hozzá.

Benedek Miklós, az előadás rendezője elmondta: egy pillanatig sem habozott elfogadni Cseke Péter felkérését, ugyanakkor nagy kihívást jelentett a film alapján egy játszható, humorral teli zenés játékot létrehozni.

„A fiammal jeleneteket írtunk át filmből, egész nyáron azon dolgoztunk, hogy megszülessen a darab. Megnehezítette a dolgunkat, hogy az előadás nem a Nagyszínházban, hanem a Kamaraszínházban kerül színpadra, így például magának az autónak a színpadi használata kérdésessé vált, mert túl sok helyet foglalna el" – fejtette ki Benedek Miklós, aki először rendez majd Kecskeméten. Hozzátette: mivel nem használhatnak nagy díszleteket az előadás során, úgy oldanák meg a különböző helyszínek megjelenítését, hogy a filmből vetítenének részleteket. A próbák januárban kezdődnek, jelenleg még a darab előkészületei folynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétnyelvű városmagazin jelent meg

A napokban - KONTAKT Magazin címmel - új kezdeményezésként cikkeit magyar és német nyelven is egyszerre közlő képes magazin jelent meg Kecskeméten. Tovább olvasom