Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Kecskeméten több mint ötszáz fiatal kosarazik az akadémián

Egy éves a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia Kecskeméten. Mostanra már 40 munkatársával dolgozik együtt az akadémia működtetésén, 21 csapatuknak havonta 40-50 mérkőzést rendeznek
Kecskeméten a tavaly alakult Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia csapataiban és előkészítő csoportjaiban már több mint ötszáz fiatal kosarazik – közölte pénteken Béres Tímea, az akadémia igazgatója az alapítás évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A 105-szörös magyar válogatott, Euroliga- és Ronchetti Kupa-győztes, nyolcszoros magyar bajnok kosaras hangsúlyozta, a sportág népszerűsítése, a szakmai munka színvonalának magas szintre emelése mellett cél volt az is, hogy a sportfinanszírozási lehetőségekkel élve Kecskemét sportlétesítményeit megújítsák, korszerűsítsék.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy mostanra már 40 munkatársával dolgozik együtt az akadémia működtetésén, 21 csapatuknak havonta 40-50 mérkőzést rendeznek, továbbá bemutatóedzéseket és a trénereknek továbbképzéseket szerveznek.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere közös sikerként értékelte az akadémia elmúlt egy évét. Visszaemlékezett arra, hogy a városban a megszűnés határára került kosárlabda és röplabda sportágak támogatását az önkormányzat felvállalta.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, Szolnok fideszes polgármestere szerint a kosárlabdasport azzal, hogy bekerült a kiemelt látványsportágak közé, a korábbi 15 millió forint támogatással szemben a társasági adó által nyújtott lehetőségnek köszönhetően jelenleg 6 milliárd forint támogatáshoz jut. Hozzátette, ennek kétharmadát az utánpótlás-nevelésre, egyharmadát létesítmények fejlesztésre fordítják.

Szalay Ferenc szólt arról, hogy sikerült megoldani a kosárlabda tömegesítését, mert az általános iskolák részére kiírt különböző programokban több mint 8 ezer gyerek vesz részt, a középiskolások részére kiírt versenyre pedig 400-nál is több intézmény nevezett.

Az MKOSZ elnöke a kecskeméti akadémiát példaértékűnek nevezte, egyúttal jelezte, az országban működő 13 kosárlabda akadémia a minőség biztosítását jelenti, amelyek normál iskolai képzés mellé szervezett, nem bentlakásos intézmények.

Az ünnepségen Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi és controlling igazgatója bejelentette, hogy a német autóipari konszern kecskeméti gyára a következő évben is az akadémia névadó szponzora lesz.

Az akadémián a legkisebb korosztályokban érintett gyermekek még óvodás korúak, a legidősebbek pedig az NB I/B-s felnőtt bajnokságban játszó férfiak. Az akadémiának 328 igazolt kosárlabdázója van, ezen kívül 12 iskolában működik előkészítő csoportja, amelyekben 180 gyermek kosarazik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar zsidó képzőművészet a XX. század első felében

A Megőrzött kulturális értékeink a holokauszt után című kiállítás április 10-én nyílik a kecskeméti… Tovább olvasom