Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Kecskeméti buszdesign: válassza ki az Önnek tetszőt!

Beérkeztek a pályamunkák a kecskeméti buszdesign ötletpályázatának második fordulójára. Az alkotásokra most a lakosság szavazhat városunk honlapján.
E szavazatok figyelembe vételével a közgyűlés dönti majd el, hogy mely művészeti szervezetek kapjanak megbízást a 25 darab hibridbuszt díszítő végső arculatok kidolgozására.

Mint ismeretes, Magyarország Kormányának döntése értelmében Kecskemét közel 6 milliárd forint uniós és hazai támogatásban részesült a „Kecskemét város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása, zéró emissziós zóna megteremtése, soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével" című projekt megvalósítására. E fejlesztés lényeges eleme az új autóbuszok beszerzése, amelyre nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a város. Ennek eredményeként 25 darab Mercedes-Benz Citaro G BlueTec®-Hybrid autóbusz közlekedik majd a megyeszékhelyen. A jelentős uniós támogatásnak köszönhetően Kecskemétnek a járművek darabonként alig 8 millió forintjába kerülnek. Az autóbuszok gyártása folyamatban van.

A városnak lehetősége van meghatározni a beszerzendő autóbuszok arculatát, ennek érdekében dr. Zombor Gábor polgármester a Kecskeméti Városfejlesztő Kft-vel együttműködve több fordulós ötletpályázatot hirdetett. Az első fordulóban a városban működő iskolák tanulói összesen 164 pályamunkát nyújtottak be, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a tíz továbbgondolásra javasolt alkotást. Ez utóbbiak alapján a második fordulóban művészeti team-ek kaptak felkérést arra, hogy négy fő koncepció mentén - rajzfilm, kecskeméti várostörténet/kecskeméti épületek, szecessziós művészet, absztrakt művészet – készítsék el pályamunkáikat.

A második fordulóban a Kecskemétfilm Kft. és a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola és Kollégium nyújtott be pályamunkákat. Ezekre szavazhat most a város lakossága a www.kecskemet.hu honlapon, a kiemelt hírek között. A szavazatokat az önkormányzat 2013. szeptember 1-ig várja, majd - a lakossági vélemények figyelembe vételével - a képviselő-testület dönt arról, hogy mely múvészeti szervezetet/ szervezeteket bízza meg a végleges arculati tervek elkészítésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

250 kiló vasat loptak

Vádemelési javaslatot tesz a rendőrség az ellen a két tiszaalpári férfi ellen, akik egy bekerített… Tovább olvasom