Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kecskeméti Főzőklub az egészséges táplálkozásért

Győri Zsolt mesterszakács mutatja meg a trükköket a tartósítószer és cukor nélküli téli befőzéshez.
A következő kecskeméti főzőklub témája: tartósítószer és cukor nélküli befőzés télire, vagyis lekvárok, befőttek, savanyúságok, savanyító edény használata, ivólevek készítése a Margaréta otthonban (Nyíri út 77.) február 26-án, 10 órától. Aki a trükköket megtanítja: Győri Zsolt mesterszakács.

Mivel a tartósítószerek, ételszínezékek, adalékanyagok nem kifejezetten egészségvédő hatásúak, érdemes megtanulni, hogyan mellőzhetjük őket saját konyhánkban.

Néhány egyszerű alapszabály:
Gyümölcs és zöldség tartósításakor kerüljük azokat az eljárásokat, melyek jelentősen károsíthatják az értékes nyersanyagok tartalmi és élvezeti értékét! Így, ne hőkezeljük feleslegesen túl hosszú ideig vagy túl magas hőmérsékleten az alapanyagokat; ne használjunk ízesítőanyagot, sót, fehér cukrot, mesterségesen előállított tartósítószereket, ízfokozókat, aromákat és színezőanyagokat!

Gyümölcsök és zöldségek tartósításakor, ha megfelelő módszert alkalmazunk, mellőzhetjük a tartósítószereket, elhagyhatjuk vagy csökkenthetjük a cukor, só, ecet vagy bármely más mesterséges, konzerváló hatású adalékanyag felhasználását.

A tartósítószer nélküli befőttekhez nem használunk kémiai tartósító szereket, ezért csak hibátlan, légmentesen záródó, csavaros, vagy patentos tetejű üvegek jöhetnek számításba .

Akkora üvegbe tegyük a készítményeket, melyek tartalmát a felbontást követően, rövid időn belül el tudjuk fogyasztani! Hogy mekkora üvegeket használjunk, és hogyan dolgozzuk fel a gyümölcsöket, zöldségeket, azt Ön is megtudhatja, ha eljön kecskeméti főzőklubunkba!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázsprayvel fújta le az eladót a fiatalkorú

Fizetés helyett lefújta a boltost, majd elszaladt a chipsszel. Tovább olvasom