Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kecskeméti művészek tárlata a cívis városban

Kecskeméti képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Debrecenben. A tárlaton negyvenöt művész kilencvenkét alkotása látható.
A Kecskeméti Képzőművészek Közösségének negyvenöt tagja mutatkozik be a Látlelet 2012 című tárlattal Debrecenben, a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Ez a kiállítás annak a programsorozatnak a része, melyet a hírös és a cívis város a 2011 augusztusában kötött megállapodásnak köszönhetően idén együtt szervez.

A tárlaton Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, valamint Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere mondott köszöntőt. A kiállítást, melyet Balanyi Károly grafikusművész rendezett, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész nyitotta meg.

A Kecskeméti Képzőművészek Közösségének műhelye a minőségi kortársművészeti alkotások létrehozása, bemutatása mellett kötelezte el magát. Szellemi és műfaji sokszínűségében egyaránt jelen van a hagyománytisztelet, a megújító szándék, a transzavantgarde és a szakralitás iránti fogékonyság. Ebből az izgalmas alkotói sokféleségből láthat válogatást a debreceni közönség egészen március 7-ig.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóhelyzet: baleset dömping az utakon

Hétfő reggel égtek a bejelentő vonalak Bács-Kiskun megyében, hiszen egymást érték a közlekedési… Tovább olvasom