Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kecskeméti támogatással maradhat életben a felvidéki hírportál

Egymillió forintos támogatást nyújt Kecskemét egy szlovákiai magyar szervezetnek, és további félmilliót a testváros Beregszászban működő oktatási központnak. A forrás segítségével tovább működhet a www.felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál is.
Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere kezdeményezte, hogy a határon túli magyar kapcsolatok támogatási előirányzatból segítséget kaphasson a Szövetség a Közös Célokért felvidéki magyar szervezet. E forrásnak köszönhetően fennmaradhat a www.felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál. Mák szintén támogatást javasolt a Kecskeméti Regionális Képző Központnak egy olyan képzési programjához, amelyet követően iskolarádió indulhat a beregszászi (Kecskemét testvérvárosa) II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

A kezdeményezéssel Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Egyházügyi bizottsága márciusi ülésén egyetértett, és javasolta dr. Zombor Gábor polgármesternek, hogy a Szövetség a Közös Célokért 1 millió, a Kecskeméti Regionális Képző Központ pedig 500 ezer forint támogatást kaphasson. A finanszírozásról szóló szerződéseket csütörtökön, a kecskeméti Városházán írják alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matematikatudásukról adnak számot a végzősök

Ma délelőtt a matematikatudásukról kell számot adniuk az érettségizőnek. A vizsga két részből áll. Míg az első feladatsor könnyebb, a második tesztlap már komplexebb gondolkodást igényel.

Tovább olvasom