Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Kecskemétnek kell felsőoktatás!

Kecskemét - Ünnepélyesen is aláírták a főiskola Tudósházában azt a stratégiai együttműködési megállapodást, amelyet a kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Főiskola kötött egymással.
A város részéről dr. Zombor Gábor polgármester, a főiskola részéről pedig dr. Danyi József rektor látta el kézjegyével a dokumentumot, amely hat témakörben fekteti le az együttműködés céljait. Ahogyan a polgármester fogalmazott, az eddiginél erőteljesebben kell a nyilvánosság előtt megmutatni az együttműködési szándékot. Az aláíráson a főiskola vezetőségén túl jelen volt a kecskeméti közgyűlés majd minden tagja.
A kecskeméti önkormányzat egy emberként áll a főiskola mögött, és minden segítséget megad, hogy a felsőoktatásban folyó átalakítások után a jelenlegi helyzeténél is erősebb pozícióba kerüljön – hangsúlyozta köszöntőjében Zombor Gábor. A polgármester hozzátette: időben indultak a főiskolán a fejlesztések, mire meg kell mérettetnie magát az intézménynek, olyan szakmai és infrastrukturális fejlődést tud felmutatni, hogy nem hagyható ki a felsőoktatás új rendszeréből, s nemcsak, hogy nem hagyható ki, hanem erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását.


Kecskemétnek kell felsőoktatás – hangsúlyozta Danyi József rektor. A Kecskeméti Főiskola szeretne egy független, erős felsőoktatási intézmény lenni, ugyanakkor szívesen együttműködünk más felsőoktatási intézményekkel, hogy az egyelőre nem pontosan látható folyamatokból megerősödve kerüljünk ki – tette hozzá a rektor, aki azt is kifejtette, jó tudni, hogy a város magáénak érzi a főiskolát.

A most aláírt együttműködési megállapodásban az önkormányzat és a főiskola hat olyan területet jelölt meg, ahol szorosabbá teszik és kibővítik az eddigi kapcsolatokat: stratégiai partnerség, fejlesztési célú ingatlanok hasznosítása (különös tekintettel a főiskola kezelésében lévő ún. homokbányai volt szovjet ingatlanegyüttesre), a gyakorló iskola és óvoda, a felsőfokú oktatás, középfokú oktatás, szakképzés témaköre, a gazdasági és szakmai együttműködés, valamint a közösségformálás, erősödő tudás- és kulturális környezet, vonzóbb város témaköre.

A szerződés aláírására abban a Tudósházban került sor, amelyet a „Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán" című uniós projekt keretében a homokbányai városrészben a kollégiumok mellett egy korábbi laktanyaépület felújításával alakított ki a főiskola. Földesi Gabriella projektmenedzser tájékoztatta a városi képviselőtestület tagjait azokról a hasznosítási tervekről, amelyek a város számára is új lehetőséget jelentenek. Az épület ünnepélyes átadásra augusztus végén kerül sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autista fiatalokat láttak vendégül

Autista fiatalokat látott vendégül egy kecskeméti gyorsétterem az Izsáki úton. Tovább olvasom