Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Kecskemétre hozzák II. János Pál pápa személyes tárgyait

Kecskemét - Lengyelországban járt szeptember 14-én, 15-én, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ delegációja, ahol fontos egyházügyi megállapodások is születtek.
Az út célja a „Ne féljetek!" elnevezésű, II. János Pál pápa Világcentrum szervezőbizottsági ülése, amelyen Jana Kabzinsky, püspöki prelátus, vikárius meghívására vettek részt a kecskeméti küldöttek, Molnár Zoltán és Farkas P. József.

A találkozás alkalmával a világszervezet tervezett rendezvényeinek, közöttük egy világtalálkozó előkészítéséről, lebonyolításáról esett szó. A részvevők megismerhették az épülő „Ne féljetek" II. János Pál pápa világcentrum építésének históriáját, a beruházás jelenlegi állását. Jana Kabzinsky, igazgató elnök és Farkas P. József külön megbeszélésén egy a főtemplomban megépítendő magyar oltár tervezéséről esett szó. Továbbá megegyeztek, hogy 2012-ben Magyarországra így a többek között Kecskemétre és Kalocsára is eljut a mozgó II. János Pál pápa kiállítás, amely eredeti relikviákat, a pápa használati tárgyait, klenódiumokat mutat be a nagyközönségnek. Arról is tárgyaltak, hogy a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ finanszíroz egy olyan protokoll demonstrációs pannót, amelyen a krakkói központban bemutatható lesz, hogy a világ melyik táján, konkrétan hol találhatók II. János Pál pápa nevével fémjelzett intézmények, szervezetek.

Jana Kabzinsky, igazgató elnök és Farkas P. József.
Jana Kabzinsky, igazgató elnök és Farkas P. József.

A világ különböző pontjain működő, II. János Pál pápa nevét viselő intézmények képviselői az egyes nemzeti kezdeményezésekről, eredményekről és tapasztalatokról is beszámoltak. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ képviselői örömmel vitték el a hírét például annak, hogy az egyházmegyében nemrégiben egy régi/új intézmény vette fel Wadowice nagy szülöttjének nevét. A keceli általános iskola a boldoggá avatást követően csatlakozott a II. János Pál pápa nevét viselő intézmények táborához. Tervezik a Wojtyla Ház épületeinek és szolgáltatásainak további bővítését is, de országszerte erőteljesen épül, virágzik a kultusz, melynek nyomán a Lélek érleli gyümölcseit.

Stanisław Dziwisz bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára is fogadta a kecskeméti küldöttséget.
Stanisław Dziwisz bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára is fogadta a kecskeméti küldöttséget.

A konferencia előtt fogadta a magyar vendégeket Stanisław Dziwisz bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára; ma Krakkó metropolitája. A tárgyaláson napirendre került az a meghívás, melyet dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek küldött metropolita társának. Dziwisz bíboros 2012-re tervezi a magyarországi vizitációt, ekkor feltehetően jövő év tavaszára látogat el Kecskemétre, illetve Kalocsára. Többi között a Karol Wojtyla Barátság Központba, hogy megismerkedjen az itt folyó munkával, a pápai örökség ápolásáról, tovább építéséről.

Olvasóink írták

 • 4. ketrin72 2011. szeptember 21. 08:05
  „2 :)))))))))))”
 • 3. pirosmedence 2011. szeptember 20. 19:18
  „"Ne féljetek!" Pedig én kurvára be vagyok szarva!”
 • 2. pirosmedence 2011. szeptember 20. 18:32
  „Jaj, de szép! Hát Semjén Zsolt hol van! Annyira hiányzik a fotóról!!! Pardon- most jut eszembe, hogy Zsoltika szigorúan tartja a 3 méter távolságot - mármint három méternél messzebre nem mer OV-tól eltávolodni, mert csak úgy érzi magát biztonságban!”
 • 1. szandokán 2011. szeptember 20. 12:36
  „És akkor most mivel leszünk gazdagabbak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szentkirályi ásványvízé a világ legjobb kampánya

A Szentkirályi ásványvíz eddigi története legrangosabb díját nyerte el Rio de Janeiro-ban; A víz arca elnevezésű marketing kampányával elnyerte a Water Innovation Awards világdíjat a Palackozott Vizek Világkongresszusán. Tovább olvasom