Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből - december 2.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. Ittas vezetővel szemben a rendőrök egy esetben intézkedtek.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett, D. László 31 éves kecskeméti lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy december 2-án 14 óra 30 perckor kecskeméti lakásában édesanyjával hangosan veszekedett. A kiabálásra megjelent a szomszéd, aki többször is felszólította D. Lászlót, hogy hagyja abba a kiabálást és hagyja el a lakóházat. Erre a férfi a lakásból kihozott két konyhakést, melyekkel a szomszéd felé szúrt, őt megfenyegette. A szomszéd nem sérült meg, visszament a lakásába és magára zárta az ajtót, amit D. László még többször megrugdosott hangos kiabálás közben. Cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást, riadalmat keltsen.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett két fiatalkorú fiút, bátyai és tataházai lakosokat, kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A két fiatalember november 20-án 17 óra 30 perc és 18 óra közötti időben Kecskeméten egy buszmegállónál a járdán haladó 76 éves nő után indult, majd hátulról az egyikük kitépte a kezéből a táskáját. A táskában a néni iratai, bankkártyái, mobiltelefonja és készpénze volt. Ezután a két fiatal a helyszínről elszaladt.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két pakisztáni állampolgárral szemben, akiket a határ közelében fogtak el a járőrök december 2-án 14 óra 45 perckor. Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt előállították őket a kirendeltségre. A külföldiek meghallgatásuk alkalmával menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiskunhalasi meghallgató pontja képviselőinek.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett három afgán állampolgárral szemben, akiket december 2-án 16 óra 40 perckor a belépő tehervonat kutatáskor, a szerelvény vagonjának alvázán megbújva találtak. A külföldiek okmánnyal nem rendelkeztek, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt előállították őket a kirendeltségre. A férfiak meghallgatásuk alkalmával menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiskunhalasi meghallgató pontja képviselőinek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek is díszítették Kecskemét karácsonyfáját

A kecskeméti fesztiváliroda hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az akciót, amelyre több iskolából is jöttek, saját díszekkel. Tovább olvasom