Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből - szeptember 23.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. Ittas gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre egy alkalommal állítottak elő és további egy esetben mutatott pozitív értéket az alkalmazott alkoholszonda.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szeptember 23-án 13 óra 35 perckor csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vette Sz. György 32 éves szentendrei lakost. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy júniusban egy domonyi lakostól megszerzett bankszámlaszámot felhasználva több személyt megkárosított. Az Interneten hirdetett különböző árukat, ezek ellenértékének egy részét előre a számlára utaltatta, azonban az árut nem küldte meg a vevőnek.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyén szeptember 23-án éjszaka kilépésre jelentkezett egy gyorsvonat utasaként egy külföldi állampolgár. Személyazonosságát, illetve Magyarországon való tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért előállították. Az idegenrendészeti eljárás alkalmával kiderült, hogy Ausztria irányából jogellenesen lépett Magyarország területére. A férfit kiutasítást előkészítő őrizetbe vették és átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Őrzött Szállás munkatársának.

A Kelebia és Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított szeptember 22-én hét külföldi állampolgárral szemben, akiket az 5506 számú úton és a határ közelében igazoltattak a járőrök. A személyek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket tiltott határátlépés szabálysértés miatt. Három személy ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A külföldiek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Kiskunhalasi Meghallgató Állomására vitték őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét sikert aratott a Garabó Kecskeméten!

Európa csemegésboltja volt egykor Magyarország, és annak egyik kirakata Kecskemét. Az 1900-as évek elejének hangulatát hozza vissza immár hatodszorra a Garabó vásár. A siker most sem maradt el. Tovább olvasom