Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Képekben a 18. Bajai Halfőző Fesztivál

Nézze meg, hogyan rotyogott a halászlé Baja idén is szűknek bizonyuló főterén!
A 18. Bajai Halfőző Fesztivál. Fotó: MTI (galéria)

Olvasóink írták

  • 13. szabójóska 2013. július 16. 21:09
    „9 dzoli
    Elkeseredtem,hogy valaki ennyire ostoba lehet. Azt hiszem még halat sem látott belülről. Az úszóhólyag levegővel teli sajátos alakú kétrekeszes tiszta holmi.Mely íztelen nagyon jó enyves anyagból van és a jó halászlé tapadós Ezzel szabályozza a hal a merülési mélységet hosszabb távon .
    A régi szegedi halászlé sem volt passzírozott. Ez csak egy felvett modorosság.Ízét a jó tiszai halak,a frissen őrölt szegedi paprika, meg az izes makai hagyma adta.No meg a régi friss szegedi kenyér, amit aki kívánt evett hozzá No meg a tiszavízszínű savanykás homoki bor.”
  • 12. Kudara 2013. július 16. 10:33
    „9. dzoli - Kevesen rakják bele az úszó hólyagját, a híradónak pont sikerült egyet elkapnia ezek szerint.

    11. bambulla - Délután tűzgyújtás után tömve volt a tér...az a baj, hogy akkora az érdeklődés, hogy kinövi a várost ez a fesztivál. A bográcsok száma 2.000 körül volt ahhoz legalább 4-5 embert számoljunk, plusz akik csak nézelődni mennek, rengeteg.”
  • 11. bambulla 2013. július 15. 22:04
    „elég szellősen voltak most az asztalok
    így körbe lehet nézni
    régebben tömve volt az egész tér és a környékbeli utcák
    sőt már a szigeten is voltak”
  • 10. állatbarát3 2013. július 15. 19:27
    „A hal úszó hólyagjában nincs "bélsár" ,de ettől függetlenül nem mindenki teszi bele a bajai hallébe.”
  • 9. dzoli 2013. július 15. 16:24
    „Hát azt a Bajai hallét, amit a híradóban (RTL vagy TV2) láttam, biztos nem enném meg.Ugyanis a pontynak az úszó hólyagját is belefőzte a szaki, nem is egyet, volt ott vagy tíz darab is.Hátha Baján halnak a belével készítik a hallét, akkor inkább maradok a szegedinél.”
  • 8. la-za 2013. július 15. 12:00
    „Ez egy eléggé meddő vita. Ízlések és pofonok. Én a szegedit nagyon szeretem, a bajait még nem kóstoltam, de biztos, az is nagyon jó....amint arra járok ki is fogom próbálni :)”
  • 7. mediashreck 2013. július 15. 10:19
    „A halaszle tesztaval olyan, mint a
    francia kremes mustarral...”
  • 6. Kudara 2013. július 15. 06:43
    „A szegedieknek a szegedi a bajaiaknak meg a bajai ízlik. Ez mindig is így volt.
    Én Baja környéki vagyok és nem tudom elképzelni tészta nélkül a halászlevet, még sosem ettem szegedit, biztos finom, de mikor 17 évesen megláttam a szegedi halfőzőn, hogy hogy néz ki (sűrű, tészta nélkül) hát a szám is tátva maradt, hogy ez most komoly?! :) Majd valamikor ráveszem magam, hogy megkóstoljam, de nekem a bajai marad a minden. :)”
  • 5. állatbarát3 2013. július 14. 21:33
    „2. zsozso64
    Pedig jobb a bajai gyufa tésztával. A nevében is benne van halászLÉ, tehát nem sűrű a leve.”
  • 4. zsozso64 2013. július 14. 20:49
    „Elendur ! Köszi a helyesbítést, való igaz.. a tények makacs dolgok! Akkor az idén én kétszer (szedek) megyek!”
  • 3. Elendur 2013. július 14. 19:11
    „2. zsozso64

    Szegeden idén lesz a 17., tehát a Bajaiak 1 év előnybe vannak :) Majd behozzuk :)”
  • 2. zsozso64 2013. július 14. 18:25
    „Remek buli lehet! Irigylésre méltó, és méltó konkurense a Szegedi Halfesztiválnak. A Frank Sanyiék talán egy kicsivel hamarabb kezdték, de mára mindkét rendezvény igen nagy tömegeket mozgósít. Ízlésem szerint ha halászlé..-akkor szegedi, paszírozott kellő sűrűségű alaplével, igazi szegedi csípős paprikával... Nem azért mert hazabeszélek, hanem azért mert ...hogy néz az ki hogy tésztát kölljön belé rakni, hogy az embör jóllakhassék??”
  • 1. Kudara 2013. július 14. 18:03
    „Jó pár éve már nem csak a főtéren, hanem a Petőfi-szigeten is főznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorral ütközött egy személyvonat - képek

A baleset Gátér és Kiskunfélegyháza között történt. Senki nem sérült meg. Szentes és… Tovább olvasom