Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Kertész leszek, fát nevelek!

Kecskemét – Megnéztük, a Kecskeméti Főiskola milyen lehetőségeket, szakokat kínál azoknak, akik középiskolai tanulmányaikat a Kertészeti Karon szeretnék folytatni. Mi is részt vettünk a nyílt napon.

Egyre közeledik a felsőoktatásba való jelentkezés határideje (február 15.), így itt az ideje, hogy a még középiskolai padokat koptató, de már javában az érettségire készülő diákok kiválasszák, melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. A Kecskeméti Főiskola Kertészeti Kara három szakkal várja a jelentkezőket: gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, kertészmérnök és környezetgazdálkodási agrármérnök megnevezés kerülhet annak a diplomájába, aki elvégzi a hét féléves alapképzést – amelyből hat félév elméleti oktatás, és egy félév gyakorlat – és leállamvizsgázik.

Az érdeklődők a 2012/2013-as felvételi tájékoztatót lapozgatják.
Az érdeklődők a 2012/2013-as felvételi tájékoztatót lapozgatják.

Következő nyílt napok:
GAMF Kar:
2012. január 18.

Kertészeti Főiskolai Kar:
2011. december 16.
2012. január 20., 27.

Tanítóképző Főiskolai Kar:
2012. január 17.

De ne szaladjunk ennyire előre egy nyílt napon, ahol egyelőre még megilletődött középiskolásokkal van dolgunk: – Mivel változik a törvény, és kevesebb lesz az államilag támogatott hely, jól meg kell gondolni, hogy az ember mennyire kemény fába vágja a fejszéjét – kezdi egy igencsak szemléletes hasonlattal az egyik érdeklődő, Bálint Erika, aki nagykőrösről érkezett.

– Kertépítő mérnök szeretnék lenni. A konkrét elhatározás már régen megszületett, csak a legjobb feltételeket keresem, ezért igyekszem eljutni a környékbeli felsőoktatási intézmények nyílt napjaira, hogy a saját szememmel is lássam, mi az, amit az adott helyen kaphatok – folytatja az érettségi előtt álló fiatal, akitől azt is megtudtuk ötödik, választható tantárgya a biológia lesz.

A kertészetin egyébként a hat elméleti félév alatt is végeznek különböző gyakorlati munkát a hallgatók: a város határában lévő, 270 hektáros tangazdaságban és borászati pincében mindenki kedvére kísérletezhet.

A jövő hallgató tudatosak, konkrét elképzelésekkel rendelkeznek.
A jövő hallgatói tudatosak, konkrét elképzelésekkel rendelkeznek.

Amikor arról döntünk, hol érdemes továbbtanulni, nemcsak az intézmény által felkínált lehetőségeket kell szemügyre vennünk, hanem azt is, hogy a diploma megszerzése után, hogyan tudunk boldogulni képesítésünkkel a munkaerőpiacon. Ezzel kapcsolatban egy felsőbbéves hallgató fejti ki nekünk a véleményét: – Az iskola segít megtalálni a gyakornoki helyet, ha valaki egyedül nem boldogulna. A családi vállalkozásoktól egészen a nagy cégekig, vállalatokig találhatunk lehetőséget, a lényeg, hogy a szakterületünknek megfelelően válasszunk. Mivel egy teljes félév a gyakorlat, sokan vannak, akik már ez idő alatt megtalálják a későbbi munkahelyüket – mondja Pécsi Tibor.

További részletes információ a kar honlapján olvasható a különböző képzésekkel kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amit a lisztérzékenyeknek mindenképp tudnia kell!

Pontosabb és részletesebb jelölést kell alkalmazni idén a lisztérzékenyeknek szánt termékeken az uniós rendelet szerint. Tovább olvasom