Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Késelésbe fulladt a részeges disznótor

Jánoshalma - A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön mondja ki a jogerős ítéletet arra a férfira, aki tavaly februárban részegen verekedést provokált excsaládja disznóvágásán, majd ötször is mellbeszúrta haragosát.
Emberölés bűntettének kísérletében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly október 11-én B. János Ignác vádlottat, és ezért őt 8 év börtönre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását indítványozva, míg a vádlott és védője a cselekmény eltérő minősítése és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a 2008-ban nyugdíjba vonult, büntetett előéletű vádlott és felesége között 2008-ban megromlott a viszony, emiatt az asszony közös gyermekükkel 2009. június 18-án elköltözött jánoshalmi közös lakásukból, és S. Mátéval, az ügy későbbi sértettjével létesített élettársi kapcsolatot.

A férj - akit a felesége és S. Máté sérelmére elkövetett zaklatás és súlyos testi sértés miatt 9 hónap börtönre ítéltek - feltételes szabadulása után sem tudta feldolgozni, hogy felesége elhagyta, és új kapcsolatot létesített. Emiatt naponta többször is elment S. Máté háza előtt, szidalmakat, fenyegetéseket kiabált be, több esetben mások előtt is azzal fenyegetőzött, hogy feleségét, fiát és felesége élettársát meg fogja ölni.

2011. február 12-án a sértett családnál disznótort tartottak, ahol sokan részt vettek, és reggeltől estig a hús feldolgozásával kapcsolatos munkákat végezték. A vádlott, aki aznap italozott, ismét a kocsmába tartva elhaladt a ház előtt, szidalmazta a saját fiát, majd öt perc múlva visszafelé biciklizve az ittas vádlott ismét a fiát szidta, aki a nyitott kaputól úgy egy méternyire az udvarban állt. A vádlott kerékpárjával behajtott az udvarra, szóváltásba keveredett a szintén ittas fiával, akit több alkalommal meg is ütött, mire a fia védekezésként viszonozta az ütéseket. Verekedés alakult ki, mindketten kölcsönösen bántalmazták egymást.

Ekkor a fiú barátnője telefonon értesítette a rendőrséget, miközben a vádlott kihátrált az utcára, ahova fia is követte. Ezt látta meg a szintén ittas S. Máté, aki a hátsó udvarból odament hozzájuk, és megpróbálta szétválasztani a verekedőket. A vádlott előbb megfenyegette, hogy megöli, majd elővette zsebéből a rugós kését, azt kinyitotta, és közepes erővel ötször mellkas tájékon szúrta a sértettet, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlott, hogy a sértett nem halt meg – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön tárgyalja másodfokon a fellebbezéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mínusz 11 fokot is mértek kora reggel

Az előrejelzéseknek megfelelően csütörtök reggel is jóval a sokéves átlag alatti hőmérsékleteket… Tovább olvasom