Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Keserű csoki: életveszélyes zebra a belvárosban

Van Kecskeméten egy zebra. Az embernek gyakran halálfélelme van, ha találkozik vele.
Van Kecskeméten egy zebra. Nem szel át száguldó autósokkal és motorosokkal teli többsávos utat, mégis az egyik legveszélyesebb a városban. Ott fekszik a Kossuth tér és Széchenyi tér találkozásánál, szemben a Kecskeméti Ifjúsági Otthonnal.

Mérete is elég rémisztő, mert olyan hosszú, hogy az embernek rettentő hangosan kell kiabálnia, ha a túlsó oldalára kíván átkiáltani. És ez nem csak akkor esik meg vele, ha ismerőst lát. Gyakran idegeneknek is. Mert ő már csak ilyen, hogy ha egyszer nem született szupermennek, és nem is alfahím, csak ilyen bétamen, legalább így, kiáltozva megpróbálja a szemben álló nénike, bácsika, babakocsit toló anyuka tudomására hozni, hogy jön a busz.

Vigyázz, jön a busz!
Vigyázz, jön a busz!

Csenki és a Csokigyár

Rovatunkban Csenki Csaba kollégánk arcpirító és szívmelengető városi jelenségeket dug az orrunk alá: kapunk édes és keserű csokit is, éppen olyat, amit az aktuális bonbonos doboza rejt.

 
És ne tessék elindulni, mert nem tudja, hogy majd melyik oldalra kíván beállni, vagyis a zebra innenső vagy túlsó oldalát támadja. De hogy átesik a csíkos ló túloldalára, az biztos. Csak egy dolgot tud: hogy a körút felől érkező batár nem kíván megállni a zebra előtt. Sem lassítani. Viszont autóversenyzőket megszégyenítő sebességgel képes bevenni a jobbos kanyart. Néha az az ember érzése, nem is lassít, hanem gyorsít. Teszteli, mit bír a monstrum. Aztán majd’ eldől…

Szóval, maga a zebra igazából barátságos, de azért nem árt óvatosan megközelíteni! Nem harap, nem rúg, de zebrát fogni semmiképp sem ajánlatos. Mert egy pillanat alatt pórul járhatunk. És ez mindenkire vonatkozik. Gyalogosra és sofőrre egyaránt. És ha mindenki figyel, akkor nem lesz csuklós sem a gyalogos, sem a sofőr anyukája. Mert csak a buszok születnek csuklósnak.

Olvasóink írták

 • 3. klj_54 2011. május 06. 14:36
  „2. CsImre 2011.05.06. 12:38
  Köszönöm!
  Biztosan én vagyok kukacoskodó, de az a zebra az én szememben csak egy mezei zebra:)
  A Place de Concorde-on kicsivel nagyobb van.
  Egy gondot vélek itt úgy általában:
  A magyar ember szereti megmagyarázni és ha lehet kikerülni az írott jogot. A német, holland vagy francia csípőböl betartja a szabályokat, mert tudja, hogy értük íródtak!
  De lenne jó eljutnunk, bár ez az én életemben biztosan nem fog menni:(”
 • 2. CsImre 2011. május 06. 12:38
  „1.
  Van egy hosszú zebra Kecskeméten, ahol az arra járó buszok nem engedik el a gyalogosokat, és ezért veszélyes.”
 • 1. klj_54 2011. május 06. 10:44
  „Mit akart kifejezni a cikk írója?
  Miről akart írni?
  A szójátékain kívül semmilyen érdemi információ nem jött át az íráson!
  Csenki úrnak javaslom, hogy mielőtt leül a PC elé, gondolja el akar-e írni valamit?
  Vagy csak le akarta tudni a kötelező leadnivalót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTE: a Puskás-stadionban lesz a Magyar Kupa döntője

Miután egyik klub sem indult el a licitáláson, az MLSZ a Puskás Ferenc stadiont jelölte ki a KTE-Videoton Magyar Kupa döntőjének helyszínéül.
Tovább olvasom