Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Keserű csoki: Séta a rágógumi szőnyegen

Kecskemét - Ugye milyen gusztustalan dolog, amikor valaki a füle mögé ragasztja a rágót? De van, ami még ennél is utálatosabb: amikor a földre köpi!
A téli hó jótékonyan eltakarta. Nem látszott. Nem ragadt. De jött a tavasz, és a rengeteg rágógumi köpedék előbújt, akár a virágok. A mákvirágok virágai. Mindenütt megjelentek. Járdákon, tereken, falak tövében, és - érdekes módon - legsűrűbben a kukák mellett. Lassan már olyan lesz, mintha egy (rágó)gumiszőnyegen sétálnánk a belvárosban. Amíg átlagos a hőmérséklet, ez „csak" szem- és gyomorforgató. Ám amint jön a nyári hőség, még bosszantóbbá válik. Mert ráragad a cipő talpára, kiszedhetetlenül beleeszi magát a recékbe.

Felülről a madarak, alulról a rágónyúlványok (jobból meg balról meg nem mondom meg kik, mik) támadnak. Csak egy dolog nem támad: ötletem arra, hogyan lehetne megrendszabályolni azokat, akik mindezt művelik. Hogy taknyot, nyálat, rágót köpködnek mindenfelé. Azt sem tudom, miért csinálják. Valószínűleg nem azért, hogy nyomot hagyjanak az utókornak. Pedig, ha így haladnak, ez sikerülhet nekik. Hiszen letakarítani lehetetlen, burkolatot cserélni ilyen ütemben, az meg még kilátástalanabb.

Számos rágó a kukák mellett landol.
Számos rágó a kukák mellett landol.

Csenki és a Csokigyár

Rovatunkban Csenki Csaba kollégánk arcpirító és szívmelengető városi jelenségeket dug az orrunk alá: kapunk édes és keserű csokit is, éppen olyat, amit az aktuális bonbonos doboza rejt. 

A lustaság sem lehet ok. Mert akkor a kukáig sem sétálnának el, hogy aztán mellé köpjék, dobják. Akkor már inkább mégis ragasszák a fülük mögé! Vagy tudok még jobbat, hogy hova lenne jó, ha ragadna… de azt nem mondom ki!

Nem tudom, miért jó ez nekik, és azt hiszem, ez soha nem fog kiderülni. Mert míg a normális emberek rágódnak, ők rágóznak. És köpnek az egészre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért félünk a fogorvostól?

Sokan még mindig rettegnek a fogászati kezelésektől. Pedig az általunk megkérdezett fogorvos szerint az esetek 98%-ban minimálisra enyhíthető a fájdalom. Tovább olvasom