Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Keserű csoki: Vízágyúk a Nagykőrösi utcán

Átgázolás a Nagykőrösi utcán esőben. Ezt biztosan nem ússza meg szárazon! De még az eső után sem. Annyi a különbség, ahogy ami eddig felülről érkezett, most alulról és oldalról, és elölről és hátulról teríti be a gyalogost.
Eső előtt köpönyeg, átvergődés után gyónás. Előbbi a hatalmas tócsákban gyülekező, autók kerekei alól vízágyúként felcsapó sár, utóbbi pedig a tengernyi szitok által való elkárhozás ellen véd. Sok ilyen hely van, de különösen vonatkozik ez arra, amikor az ember a Nagykőrösi utcán esős időben próbál gyalog átkelni! Márpedig sokan megkockáztatják ezt a lehetetlen küldetést, hiszen ez az út köti össze a buszállomást a városközponttal.

Egyenetlen, lyukacsos, töredezett járdáin úgy megáll a víz, hogy azokat kikerülni jó esetben a falakra felkenődve lehet, a macskaköves út szegélytől-szegélyig tartó, óceánméretű tócsái pedig újabb bosszúságot okoznak. Autósnak és gyalogosnak egyaránt. Az autók kerekei csúsznak, farolnak, döccennek, huppannak, koppannak, pattannak nagyokat, és beterítik a járdán közlekedőket. Elkerülni lehetetlen. A helyzetet. Az utcát lehetne. De mindenki tudja, hogy két pont között a legrövidebb távolság… az idő meg a mai világban igazán fontos tényező. Lehet dönteni: kikerül és elkerül, vagy beborul és kiborul?

A Nagykőrösi utca esőben - KÉPGALÉRIA

Pedig a Nagykőrösi utca Kecskemét egyik legszebb része. Lenne. Ha. Széles, tágas, hatalmas lombú fák övezik, sárga kövezete régi idők hírmondója. Szekerek kerekei tapodhatták hajdanán, miközben csizmás lábak dobbantak és kendős fejek biccentek. De ami volt, elmúlt. Nyomokban szépséget tartalmaz, s hogy a pusztulás mellékhatásai milyenek, s azok kezelésére milyen megoldás javallott, erről kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy településrész önkormányzati képviselőjét!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Basszusgitárral kísért népdal és késdobálás a Fringe első napján

Késdobálással, és egyéb színpadi produkciókkal: énekes fellépőkkel, valamint a stand-up comedy műfajának képviselőivel, kiállítással és filmvetítéssel kezdődött az V. Kecskemét Fringe. Tovább olvasom