Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Késsel és húsfogó villával fenyegette rokonait

Befejezte a nyomozást a rendőrség az ellen a 20 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki pénzkövetelését késsel és húsfogó villával próbálta nyomatékosítani.
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást F. Attila 20 éves kiskunfélegyházi férfi ellen.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. november 5-én este egy rokonához ment, akitől - jogosnak vélt járandóságaként - készpénzt követelt. Azért, hogy akaratát érvényre juttassa, magához vett egy húsfogó villát, majd azt a falba verte úgy, hogy eltörött. Mivel a megfenyegetett nem teljesítette követelését, a zsaroló felkapott egy kést az asztalról, így nyomatékosította a továbbiakban akaratát. A történteknél jelen lévő másik rokontól - miközben fojtogatta - szintén pénzt kért. A hozzátartozók nehézségek árán kitessékelték a lakásból a férfit.

Miután az erőszakos férfinek nem fizettek, távozott a háztól, azonban nem állt el szándékától.

Néhány perc múlva megjelent egy másik rokona otthonában - kezében egy bozótvágó késsel -, majd tőle is a jogosnak vélt járandóságát követelte azzal, hogy amennyiben nem kapja meg a pénzt, akkor az egész családot megöli. Miután a sértett közölte, hogy nincs pénze, a zsaroló távozott a lakásból úgy, hogy kivette a zárból a kulcsot, azzal kívülről bezárta az ajtót, amit ezt követően egy bozótvágó késsel többször átszúrt, majd eltávozott.

A nyomozók rövid idő alatt elfogták a férfit, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt. F. Attila elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a nyomozást 2013. augusztus 21-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. augusztus 22. 21:41
    „Hogy-hogy nem adtak neki? 3-án jön a segélyke és 5-én azt mondják a rokonnak, hogy nincs pénzük?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínekre hajtott egy autó, sérülés nélkül megúszták a gázolást

Fényjelzés és sorompó nélküli vasúti átjáróban a sínekre hajtott egy autó majd ütközött egy… Tovább olvasom