Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Készenlétisek szállták meg Kiskunhalast

Bár már december vége óta Kiskunhalason állomásozik a Készenléti Rendőrség XIV. Bevetési Osztálya, a hivatalos alakuló állománygyűlésre ma délben került sor.
Az ünnepi eseményen megjelent Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány - írja a halasmedia.hu. A Tiszti Klubban megtartott köszöntő után a rendőri vezetők látogatást tettek az egység Szabó Ervin utcai bázisán is.

165 fővel kezdte meg működését Kiskunhalason, de országos hatáskörrel a Készenléti Rendőrség XIV. Bevetési Osztálya. Az önkormányzat által biztosított Szabó Ervin utcai objektumba december végén költöztek az egység tagjai. Azóta már több sikeres akcióban is közreműködtek, de a hivatalos alakuló állománygyűlésre ma déltől került sor.

A Tiszti Klubban megtartott ünnepi eseményen megjelent Hatala József altábornagy, országos főkapitány, valamint több rendőri vezető is. A főkapitány köszöntőjében azt mondta, hogy hatékony és eredményes munkát vár ettől az egységtől is. Gyovai István polgármester jelezte, hogy a halasiak nagyon várták a készenlétieket. A városvezető szerint 165 fiatal az lekövetkező időben itt teszi a dolgát, itt fog élni és itt tölti majd el a szabadidejét, amely jót tesz majd Kiskunhalasnak. Hatala altábornagy ünnepélyes keretek között adta át a helyi bázis kulcsát a parancsnoknak, Bári András őrnagynak.

A fiatal tiszt a Halasmédia érdeklődésére elmondta, hogy a XIV. osztály részt vesz majd a városi járőrözésekben, sport- és rendezvénybiztosításban, migrációs feladatokban, esetleges krízishelyzetek kezelésében. A rendőri vezetők és a sajtó képviselői is megtekinthették a bázist. A Szabó Ervin utcai objektumban ideiglenes, várhatóan 18 hónapos elhelyezést kapott az egység. Ezt követően a Keceli úti rendőrségi területen belül épül majd fel egy vadonatúj központ a készenlétiek fogadására.

Olvasóink írták

  • 1. Apátfalvi** 2012. január 25. 21:06
    „RENDŐRÁLLAM! RENDŐRÁLLAM!! RENDŐRÁLLAM!!!

    ÉLJEN GYURCSÁNY!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napról napra hűvösebb lesz

Csütörtökre beborul az ég, és délutántól havazás várható Bács-Kiskun megye egyes területein. A hőmérséklet csúcsértéke épphogy meghaladja majd a 0 fokot. Tovább olvasom