Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Két bor lett Kecskemét Város Bora

2014-ben először két bort: egy fehéret és egy vöröset is megválasztottak. A nyertesek nevét a május 9-én, a Városházán megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen hozzák majd nyilvánosságra.
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Állomásán pénteken választották ki a 2014. évi Kecskemét Város Borát.

A zsűriben helyet foglaltak Kecskemét képviselői is: így Szemereyné Pataki Klaudia és Nagypál Sándor alpolgármesterek.

Két hete a Kecskemét Városi Borversenyen – mint előszűrőn – közel száz bor versenyzett, így azok is, melyek egyben a Kecskemét Város Bora címért is neveztek: a beküldött 18 mintából végül 16 felelt meg a versenykiírás kritériumainak, és jutott tovább. Ezek összevetése után a zsűri többségi szavazással döntött: a 18 döntnök közül legalább 9 igén döntése kellett a továbbjutáshoz. Így végül csak 5 minta: 3 fehérbor és 2 vörösbor jutott be a döntőbe.

A döntőben olyan szoros verseny alakult ki, hogy a zsűri vitáját végül Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester javaslatára azzal oldották fel, hogy 2014-ben először két bort: egy fehéret és egy vöröset is megválasztottak Kecskemét Város Borának.

A két díjnyertes nevét a május 9-én, a Városházán megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen hozzák majd nyilvánosságra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal Uszonyos Úszók Világtalálkozója Kecskeméten

Nem csak az öttusa világkupa résztvevőinek szurkolhatunk a Bács-megyei városban, hiszen a búvárúszók… Tovább olvasom