Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Két díjat is kapott a kalocsai önkormányzat

Kalocsa - A legjobb szervezőnek járó díjat adományozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idei mobilitási hét és a városi autómentes nap megszervezéséért a kalocsai önkormányzatnak.
Tegnap (kedden) vehette át a kalocsai önkormányzat Humán Irodájának vezetője azt az oklevelet, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott a kalocsai szervezők munkájának elismeréseképp.

Az önkormányzatok és civil szervezetek lelkes szervezőmunkájának is köszönhető, hogy az Európai Mobilitási Hét idei magyarországi eseménysorozata minden korábbinál sikeresebben zajlott le – mondta el Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár kedden, Budapesten. A szaktárca eredményeket összegző szakmai konferenciáján elismeréseket adtak át a legjobban teljesítő helyhatóságoknak és munkatársaiknak.

A legszorgosabb helyi szervezőket kerékpárokkal is jutalmazta a minisztérium. De emellett oklevelet vehetett át a rendezvénysorozat helyi programjainak előkészítésében legjobban teljesítő öt önkormányzat (Dévaványa, Győr, Hajdúböszörmény, Kalocsa és Tapolca) és további húsz, kiemelkedő munkát végző helyhatóság képviselője.Schváb Zoltán kifejtette: a nemzeti koordinációt végző fejlesztési minisztérium támogatásával 2012-ben ismét sikerült felülmúlni a korábbi évek rekordját.

A 2012. évi Mobilitási Hetet és Európai Autómentes Napot a kalocsai önkormányzat Humán Irodája szervezte.

– Különös öröm számunkra, hogy Kalocsa a legjobban teljesítő öt önkormányzat között volt a regisztrált 112 közül, olyanok mellett, akik már 10 éve részt vesznek a programban. Az érseki város ugyanis 5 éve kezdett rendezvényeket szervezni az autómentes napra, a helyi óvodák közreműködésével. Idén is, mint az ezt megelőző években, kiemelt figyelmet fordítottunk a programra, ezzel egyszersmind hangsúlyozva azt is, mennyire fontosnak tartja a város a mozgást, és mennyire hisz a közösségi programok összekovácsoló erejében, és persze abban, hogy igenis vannak napok, amikor lehet autómentesen élni, anélkül, hogy abba beleőrülnénk – hangsúlyozta Czinege Piroska, a Humán Iroda vezetője.

Majd azt még kiemelte a rendezvény célja többi közt az volt, hogy a gépkocsik használata helyett minél többen más közlekedési módokat részesítsenek előnyben, a káros széndioxid kibocsátást pedig visszaszorítsák, tanítva ezzel például a város iskolásait a környezet megóvása és az egészséges életmódra.

A megmozdulás keretében egyébként idén szeptember 21-én gyalogos, kerékpáros és görkorcsolyás túrát is szerveztek Kalocsán, sok más sportprogram mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cérnába szőtt évszázad - Kiállítás a 110 éves halasi csipkéről

Cérnába szőtt évszázad címmel nyílik kiállítás pénteken a 110 éves halasi csipke történetéről 125-130 csipke bemutatásával a budapesti Iparművészeti Múzeumban. Tovább olvasom