Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Két év után újra VB futamon indul a KTM Kecskemét klasszisa

Kecskemét - A magyarok legjobb MX versenyzője, Németh Kornél 2009 után idén újra VB futamon tud indulni a KTM Kecskemét színeiben. Július 10-én a németországi Teutschenthal ad otthont a világbajnoki futamnak.
Július 10-én a németországi Teutschenthal-ban – két év kihagyás után – ismét világbajnoki futamon áll majd rajthoz a Hell Racing Team motocross versenyzője, Németh Kornél. Legjobb magyar MX-esünk az elmúlt hétvégén a cseheknél bizonyította, egy kis eső és sár nem foghat ki rajta az első futamon óriási hajrában az utolsó helyről küzdötte fel magát és ért másodikként célba. A cseh bajnokság negyedik fordulója után összetettben így továbbra is a második helyen áll Martin Michek mögött.

A cseh bajnokság aktuális fordulóján, Holicében nem volt kegyes az időjárás a versenyzőkhöz és a nézőkhöz. A nagy mennyiségű csapadék sártengerré változtatta a pályát és igencsak próbára tette a mezőnyt. Az LR Cosmetic színeiben rajthoz álló Németh Kornél kiválóan vette a saras pálya jelentette akadályt, hiszen testalkatával és technikai tudásával kiválóan motorozott a mély nyomokban. „Reggel, amikor felébredtem és láttam, hogy szakad az eső, biztos voltam benne, hogy izgalmas futam elé nézünk. Annyira szakadt az eső, hogy a reggeli edzést ki is hagytam, csak a kvalifikációra mentem ki. Igazából csupán négy kört mentem, de már akkor is teljesen sáros volt a pálya."

Németh 2009 után indulhat újra VB futamon.
Németh 2009 után indulhat újra VB futamon.

Kornél az első futamban jól jött el a startnál, azonban az első kanyarban elcsúszott és jócskán megmártotta a motorját a sárban. Később, ugyanebben a körben egy emelkedőn újra elesett, de ezúttal olyan sáros lett a kormánya, hogy kénytelen volt kiállni a szerelődepóba. „Elsőre azt gondoltam, ez a futam számomra véget ért, hiszen nem sok esélyt láttam arra, hogy ekkora hátránnyal értékelhető helyre fel tudok még jönni. Végül mégis meggondoltam magam, kicseréltem a kesztyűmet és visszamentem a pályára. Utólag úgy gondolom, ez jó döntésnek bizonyult, nagyon jó tempót tudtam menni és felküzdöttem magamat egészen a második helyig." Big „K" örömét az sem tudta elvenni, hogy később valamilyen oknál fogva mégis elé sorolták Kadlecek Michal-t, akit Kornél az utolsó körben előzött meg.

A második futamban már nem volt ilyen szerencsés a kaposvári születésű MX rider: hiába vette ismét jól a startot és fordult az elsők között, ezúttal szemüvegével adódtak problémák, mivel az, a felcsapódó sár miatt használhatatlanná vált. A Hell Racing Team versenyzője szemüvegétől megválva volt kénytelen folytatni a futamot, ami csak elsőre tűnt jó megoldásnak. Később egy előzésnél egy jókora sárdarabot kapott a bal szemébe, ami kiütötte a kontaktlencséjét, így a futam hátralévő részében már nem igazán tudta jól eltalálni a mély nyomokat, ezért ismét kiállni kényszerült. Ügyesen taktikázva Kornél azonban úgy saccolta, a nehezített pályán nem sokan fognak célba érni, ezért ekkor még nem ment fel a paddockba, a verseny vége felé visszaállt a mezőnybe és célba is ért.

A váratlan fordulatokkal tarkított hétvégi viadalt követően tegnap hazaérkezve, egy igen jó hír fogadta Németh Kornélt: „Épp most kaptam a telefonhívást, hogy rajta vagyok a hétvégi németországi VB futam nevezési listáján. Nagyon boldog vagyok, hogy 2009 után idén újra VB futamon tudok indulni a KTM Kecskemét színeiben. Igaz, ehhez még nagyon sok logisztikai szervezésre lesz szükség…"

Németh Kornél célja, hogy a Teutschenthal-i futamon az első tízben végezzen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai zöldségbázis létesülhet Kalocsán

Török Ferenc, Kalocsa polgármestere kínai útján szándéknyilatkozatot írt alá a Shenzhen-i You Yuan… Tovább olvasom