Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Két évet kapott a Mercedes-gyárat bombával fenyegető nő

A 33 éves kecskeméti nő munkahelyi konfliktusai miatt fenyegette meg kétszer is robbantással a gyárat.
Jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte hétfőn a Kecskeméti Törvényszék azt a nőt, aki kétszer is robbantással fenyegette meg a kecskeméti Mercedes-gyárat - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

A Kecskeméti Járásbíróság elsőfokon közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, ezt a másodfokon eljáró törvényszék fogház fokozatra enyhítette - mondta a szóvivő.

A Mercedes-gyárban dolgozó 33 éves kecskeméti nő 2014. május 7-én, majd május 20-án bombariadóval fenyegette meg a kecskeméti üzemet. A második eset után elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

A nő korábbi vallomása szerint munkahelyi konfliktusai miatt hívta fel kétszer is a rendőrség segélykérő számát és jelentette be, hogy bomba fog robbanni a gyárban.

A gyárat a fenyegetések miatt kétszer kellett kiüríteni, kétszer kétezer embernek kellett elhagynia a területet, leállt a termelés, egy-egy műszak kiesett. Az első esetben 75, a másodikban kilencven rendőr keresett bombát a gyárban. Robbanószerkezetet nem találtak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiók közötti csapatbajnokságot rendeztek a judosoknál

Az OB egyéni küzdelmei után zajlott a régiók közötti csapatbajnokság a judósoknál, amelyre igaz foghíjas csapatokkal, ezáltal némi hátránnyal, de a DMRJSZ is nevezett. Tovább olvasom