Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Két fejőstehenet kötöttek el - 800 ezer forint a kár

Péntekre virradóra egy nyárlőrinci istállóból elloptak két magyar tarka fajtájú fejőstehenet.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki péntekre virradóra egy nyárlőrinci istállóból ellopott kettő magyar tarka fajtájú fejőstehenet. A lopással okozott kár
800 ezer forint.

Olvasóink írták

 • 8. dodó 2011. március 26. 20:33
  „- Rákérdezhetek?”
 • 7. mihaly-1 2011. március 26. 20:04
  „A délalföldi régióban is jól működnek a szarvasmarha kereskedők, akik külföldi kamionokkal éjszaka szállítanak, felvezető magyar vezeti őket a határig, és a rendőrök miért nem ellenőrzik?”
 • 6. Szilágyi_Zsolt 2011. március 26. 19:18
  „Én is sokallom ezt a kárösszeget, mert egy jó fejős tehén ára úgy 250-300 ezer forint körül van. Lehet, hogy rongáltak is a tolvajok, és azt is beleszámították az összegbe.”
 • 5. Wagnerúr 2011. március 26. 15:44
  „Aki vidéken él az tudja, hogy érdekes kinézetű Török dílerek zaklatják azt állattartókat borjakárt és tehenekért.”
 • 4. Mignon 2011. március 26. 13:20
  „2 lehetöseg van.

  Vagy elhajtottak az allatokat, vagy autoval vittek el.
  De, melyik autoba fer bele egy tehen?
  (Igaz, a felesegemnek is van egy nagy autoja, abba belefer...)

  :)”
 • 3. Mignon 2011. március 26. 13:06
  „Nem vagyok teljesen tisztaban a mai arakkal, de ezek szerint ma
  egy fejöstehen ugy kb. 400 ezer forintot er.”
 • 2. Csonka László 2011. március 26. 12:44
  „++++++++++++ Battonya: Élve boncolták fel a disznót a tolvajok

  Valószínűleg még élt az a disznó, melynek félig levágták a sonkáját hétfőre virradóra, egy battonyai külterületi állattelepen. Gazdája szerint a jószág kínok között pusztulhatott el. A tettesek egy másik malacnak a fejét törték be. Darabolásra már nem volt idejük. Valószínűleg megzavarta őket valaki. Nem ez volt a tanyán az első élve darabolás.

  -- Nézze meg, mit műveltek szerencsétlen disznóimmal! Milyen lelkük van az ilyen embereknek? -- mutatta a pusztítás nyomait a neve elhallgatását kérő, 68 éves battonyai gazdálkodó. A drótkerítéssel körbevett, lelakatolt, kivilágított disznóólban 30 állatot tartott a férfi. Vasárnapról hétfőre virradóra valakik két jószágával kegyetlen módon végeztek.

  -- Betörték a malac fejét. Érezni a csontdarabokat -- mutatta a fiatalember, aki az állatok gondozásában segít a gazdának. Azt a malacot nem trancsírozták fel.

  -- A másik disznót a szeme körül érte az ütés, ettől elkábulhatott, de valószínűleg még élt, amikor a sonkáját félig levágták. Remélem, hamarabb elvérzett, mint magához tért. Akkor kevesebbet szenvedett. Így találtunk rájuk hétfőn reggel, a kerítésen kívülre dobva. Talán megzavarhatta őket valaki, vagy valamelyik jószág nagyon visított, és jobbnak látták, ha kereket oldanak -- találgatták a férfiak. Egy közelfialós anyakocát is megsebesítettek, de annak nagyobb baja nem lett.

  Nem ez volt az első ilyen eset a telepen. Ősszel hasonló módszerrel végeztek ismeretlenek egy disznóval. Akkor mind a két hátsó sonkát levágták. Azon az állaton sem volt szúrás nyoma, vagyis elvileg élhetett még a csonkoláskor. Az elmúlt hónapokban öt süldőt vittek el a telepről, azokat egészben.

  A cikk a hirdetés után folytatódik

  A gazdát nagyon megrendítette az állatai szenvedése. Más károk is érték az elmúlt években. Háromszor szedték le a disznóóla tetejét. A gyümölcsöse is ,,elkopott".

  -- A tolvajok letörték az ágakat, úgy szedték le a termést. Sok fát gyümölcsöstül vágtak ki, úgy vitték el -- mondta keserűen. A férfi most kamerát szereltet az ól köré. Azt tervezi, ha kifut az állomány, felhagy a disznótartással.

  -- A tanya tulajdonosa szeptemberben, illetve a napokban történt eset után tett feljelentést. Már az őszi bűncselekménynél is felmerült, hogy éjjel senki sem őrzi a tanyát, ahol a férfi időnként alkalmi munkásokat is foglalkoztat -- mondta Vargáné Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

  -- Ennek a felderítés szempontjából kiemelt jelentősége van. Általánosságban elmondható, hogy egy adott területen rövid időre is megforduló dolgozó fel tudja térképezni, hogyan óvja a tulajdonos a vagyontárgyait. Fontos volna, hogy a külterületen gazdálkodók lehetőleg lakott tanyáknál tartsanak állatokat.

  A szóvivő hangsúlyozta, ha ez nem megoldható, akkor szereltessenek be vagyonvédelmi rendszert, vagy alkalmazzanak éjjeli őrt. Legyen jó állapotú a kerítés, és nem árt, ha két-három nagytestű kutya is segíti az őr munkáját.

  A megyében rendszeres a külterületek ellenőrzése

  A rendőrök polgárőrökkel, mezőőrökkel közös szolgálatban megyeszerte rendszeresen járják a külterületeket. Ez azonban nem egyenlő az állandó jelenléttel.

  -- Ha ez utóbbiról a tulajdonosok, gazdák gondoskodnak, akkor a járőröket értesíteni tudják, ha egy adott területen idegeneket látnak, gyanús mozgást észlelnek -- hívta fel a figyelmet Vargáné Szombati Andrea. Ilyen esetekben figyelőszolgálat szervezésével megelőzhetők a bűncselekmények, tetten érhetők az elkövetők.”
 • 1. Bike 2011. március 26. 11:37
  „"ellopotak"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hangulatban készül a KKSE a Salgótarján ellen

Szombaton 18 órai kezdettel az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Salgótarjánt fogadja a T.O.M. Controll Kecskemét férfi kosárlabdacsapata.
Tovább olvasom