Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Két hét múlva tér vissza a Fighters Run Kecskemétre

A verseny időpontját március 16-ról a várható szélsőséges időjárási körülmények miatt el kellett halasztani: az új időpont március 29-e.

A Fighters Run akadályokkal nehezített futóverseny idei első futama 2014. március 16-ára, Kecskemétre lett kitűzve. A verseny időpontját azonban a várható szélsőséges időjárási körülmények miatt két héttel el kellett halasztani.

Sajnos az elmúlt napon az időjárás előrejelzés a versenybiztonságot már veszélyeztető szintű szelet, viharos esőt és hideget jelentett vasárnapra, ezért a versenyzők és a nézők biztonságát figyelembe véve és a balesetmentes, korrekt versenyszervezést előtérbe helyezve az a döntés született, hogy a Fighters Run idei, első futama halasztásra kerül.

A kitűzött új időpont: 2014. március 29-e, szombat, a helyszín változatlanul Kecskemét, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ.

„Az elmúlt évek néhány kirívó esetében már megtapasztalhattuk, hogy a meteorológiai előrejelzést nem szabad félvállról venni, főleg, ha szélsőséges időjárás változásról van szó. Ebben az esetben is az átszervezés nehézségeinél fontosabbnak gondoljuk a versenyzők biztonságát, különösen, hogy még szélcsendes és esőmentes időben is embert próbáló akadályokról és teljesítményről van szó" – nyilatkozta Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az átszervezés azonban nem kis gondot okoz, hiszen aki az elmúlt napokban a Benkó Zoltán Szabadidő Központban járt, láthatta, hogy az extrém pálya építési munkálatai már nagy erőkkel zajlanak. „A munka szerencsére nem vész kárba, hiszen a felépített akadályok nagy részét a helyszínen tároljuk, őrizzük, és két hét múlva teljes erőbedobással indul újra a felkészülés. A gyerekeket mini, illetve junior pálya, a felnőtt egyéni és csapat indulókat 7, illetve 14 kilométeres futam várja" – mondták a szervezők.

A halasztásnak pozitív hozadéka is akad: a nevezést péntektől újra megnyitják, így a jobb idő és az új időpont még több vállalkozó kedvű „harcos" számára lehet vonzó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kecskeméti Univer Product rekordbevételt ért el 2013-ban

A közel egymilliárd forintos forgalmú román piacon 9 százalékos, Németországban pedig 80 százalékot… Tovább olvasom