Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Két oroszlán szabadult el Kecskeméten

A vadállatokat fél órán belül befogták. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával nyomoz a rendőrség.
Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre március 10-én 16 óra 7 perckor arról, hogy Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zárt (Vízmű-domb) területén az ott állomásozó cirkusz állatai közül két oroszlán ismeretlen körülmények között elszabadult - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a helyszínre vonult rendőrök a tájékozódáson túl megkezdték a szabadidőközpont kiürítését, valamint a kerítés és a kapuk ellenőrzését. Kiérkezésükkor az egyik keresett oroszlán már előkerült, a másik állat befogása pedig már folyamatban volt.

Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai értesítették a mentőszolgálat munkatársait a történtekről, valamint segítséget kértek a Kecskeméti Vadaskert vezetőjétől annak érdekében, hogy a még szabadon lévő oroszlánt altatólövedék kilövésére alkalmas fegyver használatával segítsék befogni. Az összehangolt munka eredményeként 16 óra 34 perckor a másik vadat is sikerült bezárni, majd egyértelműen megállapították, hogy több oroszlán nincs szabadon.

Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Korábban írtuk:

Az állatok szabadon mozogtak a szabadidőpark területén, félő volt, hogy a lyukas kerítésen keresztül a város felé veszik az irányt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, mentették az embereket a parkból. Egy órán belül mind a három állatot elfogták.

A város szabadidőparkja több hektáros terület, ami körbe van kerítve. Ide érkezett egy vándorcirkusz. A kerítés viszont több helyen lyukas, így a rendvédelmi szervek attól tartottak, hogy az állatok kiszöknek a területről - írja a hvg.hu.

A parkban lévőket platós kocsikkal mentették ki a területről. Egy órán belül végül mind a három állatot elkapták

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult és kigyulladt egy határsértőket szállító autó

Menekülés közben felborult és kigyulladt egy embercsempészt, valamint négy szír határsértőt szállító… Tovább olvasom