Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Két rendőr brutálisan megvert egy részeget Kecskeméten

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel és lefokozással sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön két kecskeméti rendőrt, akik 2009-ben bántalmaztak egy segítséget kérő ittas férfit. A táblabíróság hivatalos eljárásban történt bántalmazásban, testi sértésben, hivatali visszaélésben és személyi szabadság megsértésében mondta ki őket bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat egy év tíz hónap, társát egy év nyolc hónap börtönre ítélték, öt év próbaidőre felfüggesztve.
A sértett 2009. szeptember 12-ére virradó éjszaka több kecskeméti kocsmában is iszogatott. Amikor hajnali 3 óra körül elindult az utolsó helyről, úgy tűnt neki, mintha követnék azok az ismeretlenek, akik kábítószert kínáltak neki eladásra. Mivel a közepesen ittas férfinál ott volt az előző nap felvett fizetésének a nagy része, felhívta a kecskeméti rendőrkapitányság ügyeletét, és egy rendőrautót kért abba az utcába, ahol haladt. Ötször is telefonált a rendőrségre, a járőrök kiérkezését sürgetve.

Az ügyeletes a két vádlottat küldte a helyszínre. Az egyikük rendfokozata törzszászlós, a másiké törzsőrmester volt. Ők nem foglalkoztak a telefonálóval, egy másik embert igazoltattak. Mire ezzel végeztek, a férfi a kapitánysághoz ment. A főbejáratnál kétszer is kérte, hogy engedjék be, mert panaszt tenne, de nem sikerült bejutnia, így az épület hátsó bejáratánál csöngetett. Ekkor az ügyeletes újból a járőrszolgálatot ellátó vádlottakat hívta, és azt kérte, hogy "takarítsák haza" a sértettet.

A rendőrséghez érve a vádlottak igazoltatták a férfit. A törzszászlós átvizsgálta a ruháját, és amikor megtalálta a fizetés a maradékát, ököllel a gyomrába ütött. Majd ketten közrefogták őt, és a szolgálati kocsi hátsó ülésére ültették anélkül, hogy ennek indokát elárulták volna. A törzszászlós a férfi mellé ült, a kocsival elhagyták Kecskemét lakott területét, és egy mellékúton álltak meg. Itt a törzsőrmester kirántotta az autóból a sértettet, aki a földre került. Ekkor gumibottal homlokon csapta, majd társával együtt rugdosni kezdte a fekvő férfit. A sértett több kisebb sérülést szenvedett, és eltörött a bordája is.

A rendőrök távozása után a sértett először ismét rendőröket hívott a közeli benzinkúttól, de amikor meglátta, hogy ugyanaz a járőrkocsi érkezik, elbújt. Később begyalogolt a városba, és egy ABC-ből mentőt hívott, amely kórházba szállította. Az ambuláns vizsgálat után nyomban a rendőrségre ment, és már kora reggel feljelentést tett az őt bántalmazó, számára ismeretlen rendőrök ellen. A vádlottak a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését az eljárás során mindvégig tagadták.

Olvasóink írták

 • 4. smilex 2012. április 15. 11:10
  „felfüggesztett ? fel kellett volna akasztani őket , nem függeszteni !”
 • 3. Emberségetavilágnak 2012. április 13. 06:29
  „Nem kihallgatták és jegyzőkönyvezték, hanem elverték. Ha meghallgatják, le kellett volna kapcsolni a dílereket.”
 • 2. nátha 2012. április 13. 00:04
  „WTF?? Mivan?”
 • 1. Apátfalvi** 2012. április 12. 14:53
  „Hát elég furcsa sztori. Miért verték meg a rendőrök? Számomra ez nem derült ki...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csík zenekarral indul az idei Sziget

A Csík Zenekar fennállásának eddigi legnagyobb koncertjére készül: új feldolgozásokon alapuló Daloskönyvével lép fel a jubileumi Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 6-án a nagyszínpadon. Tovább olvasom