Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Kétpólusú egészségügyi ellátás Bács-Kiskunban?

Kecskemét - Sok osztály kapott a Bajai Szent Rókus Kórházban kettes szintű besorolást, így Bács-Kiskun megyében kétpólusú egészségügyi ellátás lehet.
Nagyméretű változások várhatók az egészségügyben a jövő évtől. Október utolsó hetében Orosházán egyeztetett a dél-alföldi régió kórházi vezetőivel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Szócska Miklós.

A hatékonyabb, működőképesebb egészségügyi ellátórendszer kialakítása érdekében zajlott a párbeszéd. Ebben a hónapban minden érintettel egyeztetnek. A Bajai Szent Rókus Kórház főigazgató főorvosa is megkapta az államtitkár meghívólevelét, így utazik tárgyalni.

Dr. Tóth Gábor elmondta, nagyon jó hír, hogy az osztályok döntő többsége majdnem megyei kórházi szintű besorolást kap. - Bizonyos értelemben megvalósul a bajaiak régi vágya: Bács-Kiskun megyében kétpólusú egészségügyi ellátás lehet. Számunkra ez azért fontos, mert egyfajta elégtétel a korábbi, úgynevezett Molnár Lajos-féle egészségügyi reform után. Akkor nem lettünk súlyponti kórház, holott úgy gondoljuk, járt volna a cím. Ez egyfajta rehabilitáció. Legalábbis a jelenleg a kezemben tartott papírok alapján úgy tűnik - fogalmazott az intézményvezető.

Sok osztály kapott a Bajai Szent Rókus Kórházban kettes szintű besorolást. A harmadik szint már az egyetemi klinikát jelenti. A besorolás alapján dől el, hogy milyen beavatkozások kerülhetnek a támogatott csoportba. A bajai intézmény ellátási köre gyakorlatilag változatlan marad. Ám több olyan gyógykezelést megtéríti az egészségbiztosító, amit korábban önerőből kellet kifizetni. Így a kórháznak több pénze marad fejlesztésekre, az ápolás minőségének növelésére, valamint az eszközök és a műszerpark frissítésére. Előzetes információk alapján a Bajai Szent Rókus Kórházat 2012. közepén veszi át az állam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szó szerint haláli feketéket kevert az idős házaspár

Kedden a vádlottak kihallgatásával folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak az idős házaspárnak a tárgyalása, akik tavaly meg akartak mérgezni két, a tanyájukon dolgozó nőt. Tovább olvasom