Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Kettős győzelemmel kezdett a kecskeméti KTM csapat

Kecskemét - A Hell Racing Team MX ridere, a világklasszis Németh Kornél – ahogyan az várható volt tőle – átütő sikert aratott, mindkét futamon az első helyet megszerezve gyűjtötte be a maximális 50 pontot a magyar bajnokság nyitó futamán.
- Először is megint azzal kell kezdenem, hogy gratulálok az elsöprő győzelemhez, a többiek megint csak a hátadat láthatták Piliscséven is.  Az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégis rajthoz állsz a magyar bajnokság első futamán. Miért döntöttél mégis így?
- Németh Kornél: A KTM Kecskemét Team felkérésének eleget téve indultam Piliscséven. Ugyanis jelenleg két pilótájuk – Bódis Roland és Adamek Imre – is sérülésekkel bajlódik, így a csapat nélkülem nem tudott volna ütőképesen felvonulni ezen a hétvégi megmérettetésen. A kecskeméti narancsosokkal jó a viszonyom, sokat segítenek nekem, így nem volt kérdés számomra, hogy szívesen segítek nekik. Egyébként pedig a piliscsévi pálya különösen közel áll a szívemhez, igazából kicsit nosztalgia ezen a pályán motorozni nekem, ahol korábban az Európa Bajnokság itt zajló futamát megnyertem. Másrészt talán ma már csak két olyan pálya van Magyarországon – Piliscsév és Gyál – ahol még édesapám, Id. Németh Kornél is versenyzett, aki már több mint 40 éve van a motorsportban.

- Milyen volt a verseny? Gondolom a körülményekre nem lehetett panasz, gyönyörű időtök volt.
- Németh Kornél: Valóban az időjárás kegyes volt hozzánk, végig gyönyörű napsütés volt. Az első edzésen nem indultam, kicsit gondoltam spórolok a motorral és a technikámmal. Ezen a versenyen a saját motorommal mentem, ami még koránt sem volt kész, még volt mit szerelnem rajta. A versenyt megelőző napokat a szerelés töltötte ki, bele kellett tennem a blokkot, illetve a teleszkópot is a másik motoromból. A végére azonban úgy tűnik, megérte a sok szerelés, hiszen a gépemmel minden rendben volt, az első futamon sikerült elsőnek eljönnöm, és ezt a pozíciót a futam végéig megőriztem. A második futamon kicsit elszúrtam a rajtot, így negyediknek startoltam, de fél körnél már én voltam a mezőny elején.

- Legutóbbi németországi futamodon gondok voltak a hátaddal, olyannyira, hogy emiatt a második futamot fel is kellett adnod. Most minden rendben volt az egészségeddel?
- Németh Kornél: Valóban, a drehna-i futamon a sok állás miatt az izmok a hátamban tejesen beálltak, és emiatt nagy fájdalmaim voltak, de azóta rápihentem, meg ráedzettem egy kicsit, elég sok hátizmot nyomtam, meg elég sokat úsztam, így szerencsére teljesen rendbe jött. Most hétvégén abszolút nem érzetem a hátamat, és ez talán annak is köszönhető, hogy a pálya sem volt olyan nehéz, mint a német futam mélyhomokos pályája. Egy jó homokos pálya kellene ide Magyarországra is, amilyen Gyál volt régen, amikor még nagyon szét volt járva és akkor ott fel lehetne készülni akár bármelyik külföldi versenyre is. Csak most új tulajdonosa van a gyáli pályának, aki állandóan karban tartja azt, ami egyrészről nagyon pozitív dolog, viszont a profik szempontjából nem annyira, mert ha kimegyünk egy külföldi versenyre és nagyon szét van járva a pálya, akkor nem mindig vagyunk rá felkészülve.

- Hogyan alakul az elkövetkezendő pár heted, hol indulsz legközelebb?
- Németh Kornél: Lesz egy meghívásos verseny május 1-jén Franciaországban, azon indulok legközelebb, az utána következő hétvégén pedig már a cseh bajnokság első futamán veszek majd részt. Természetesen készülök már rá! Ugyanúgy, ahogyan a többi versenyre is, amelyen részt veszek, mindig próbálok maximális felkészültséggel odaállni a rajthoz, legyen szó bármilyen versenyről . A cseh csapatomban az egyik csapattársam Szloboda Bence, a másik két srác szlovák, a szerelőmet pedig már ismerem régóta, hiszen tavaly is mentem már egy pár futamot a cseh bajnokságban.

Kornélt itthon legközelebb május 14-15-én láthatja majd a magyar közönség, a kiváló MX-esünk ugyanis részt vesz majd a monori „We Love Dirt" nevű rendezvényen, amely a tehetségkutatás és az utánpótlás-nevelés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. Vasárnap, május 15-én pedig a magyar bajnokság hódmezővásárhelyi futamán mutatja meg ismét, hogy méltán világklasszis.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódít a neten VV Anikó szexi videója

A szépség – mint arról korábban már beszámoltunk – indult A Királynő-választáson, de a döntőig nem sikerült eljutnia. Tovább olvasom