Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kihűlés fenyegeti az utcán élőket

A hirtelen beköszöntő hideg, a nulla Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő idős embereket.
A rendőrség minden évben a hideg beköszöntével, október 15. és március 31. között kiemelt figyelmet fordít a közterületeken élő hajléktalanokat fenyegető veszélyekre és azok elhárítására.

A hajléktalanok mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a lakásukban, házukban – bármilyen okból – fűteni nem tudó, főleg egyedül élő, idős emberekre. Az állami intézményeken, civil szervezeteken túl az egyes embereknek is nagy szerepük lehet abban, hogy a veszélyeztetettek ne váljanak a hideg áldozatává.

Akinek tudomása van olyan emberről, akit akármilyen okból kihűlés veszélyeztethet, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon.
Akinek tudomása van olyan emberről, akit akármilyen okból kihűlés veszélyeztethet, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon.

Fordítsunk nagyobb figyelmet a hideg idő beköszöntével a környezetükben élőkre: a magányos idős emberekre és az utcára szorult hajléktalanokra! – hívja fel a figyelmet a rendőrség, valamint a hajléktalanokkal, a társadalom perifériájára sodródott emberekkel foglalkozó szervezetek.

Akinek tudomása van olyan emberről, akit akármilyen okból kihűlés veszélyeztethet, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon, illetve jelezze a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gripen akció: teherszállító repülőgépet cserkésztek be

Gyorsabbak a hangsebességnél, egy tankolással Svédországig is elrepülnek, pusztító fegyverzetükkel pedig 40 mérföld távolságból is megsemmisíthetik célpontjukat a kecskeméti Gripenek. Tovább olvasom