Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Kínáig érhet az alföldi borok jó híre

Újabb sikert könyvelhettek el a Duna borrégió borászatai azzal, hogy a kínai kormányfő látogatása alatt rendezett nemzetközi gazdasági konferencia fogadásán a tájegység legjobb borait kínálták. A régió csúcsborainak híre a konferencia révén Kínáig is elérhet.
Beérni látszanak azok az erőfeszítések, amelyeket az Alföld pincészetei a régió borainak átértékelésére tesznek, a napokban ugyanis a különféle borversenyeken elért elismeréseket követően a Duna borrégió borainak ismét nagyon jelentős szakmai és marketingelismerésben volt részük.

A kínai miniszterelnök, Ven Csia-pao budapesti látogatása idejére szervezett Kína – Közép- és Kelet-Európai Gazdasági és Kereskedelmi Fórum fogadásán a szervezők kizárólag a régió borait kínálták a több mint hatszáz résztvevőnek. A fórumot követő „gasztronómiai csúcson" a borrégió csaknem teljes szortimentjét felszolgálták, beleértve természetesen a vezető pincészetek csúcsborait is.

mind szembetűnőbb az alföldi borok frissessége, zamatossága, és ezt a szakmai közönség és a piac is mindinkább elismeri.
mind szembetűnőbb az alföldi borok frissessége, zamatossága, és ezt a szakmai közönség és a piac is mindinkább elismeri.

„A régió borvidékeinek legkiválóbb borai ezzel az őket megillető helyre kerültek. Nagy elismerés ez az alföldi borkészítők számára" – mondta Frittmann János, az emblematikus soltvadkerti borász. A szakember szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a Duna borrégió megítélését át kell értékelni, az ott készülő borok ugyanis egyre jobbak, mind szembetűnőbb az alföldi borok frissessége, zamatossága, és ezt a szakmai közönség és a piac is mindinkább elismeri.

Ennek egyik legnagyobb súlyú bizonyítéka a kínai–magyar gazdasági konferenciára készült borlap, amelyen a régió csúcsborai szerepeltek, közöttük a Frittmann Testvérektől a Kunsági Merlot Selection és a fahordóban érlelt Soltvadkerti Ezerjó, a Gedeon Birtokról a Kunsági Perle Rosé, valamint a Font Pincészettől a Kunsági Irsai Olivér.

A gazdasági csúcskonferencián való szereplés jelentősen erősíti az alföldi borok szakmai és piaci elismertségét, és páratlan piaci lehetőségeket is kínál. A konferencián ugyanis mintegy hatszáz magyar és kínai, továbbá elsősorban a közép-kelet-európai régióból érkezett vezető gazdasági szakember és diplomata vett részt, akik révén széles körben jelentősen növekedhet az alföldi borászat ismertsége és elismertsége. Az Agrármarketing Centrum jelenleg is folyó, az alföldi borok népszerűsítését célzó kampánya a konferencia rendezésével nem várt, de nagyon hatékony, az ország határain jócskán túlmutató támogatást kapott. Azzal ugyanis, hogy a Duna borrégió borait szolgálták fel a fórumon, megnyílhat a belépés esélye több, közöttük a gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket kínáló kínai piacra.

Olvasóink írták

 • 8. DMagóg 2011. július 05. 11:01
  „Ha ez bejön, hogy a kínaiak rászoknak, akkor én meg ihatom a földaltti rettenest, vagy a Made in China bort?”
 • 7. cselac 2011. június 28. 18:34
  „smalltown: Kí(!!!)na elképesztő nagy piac és egyre inkább érdeklődnek a borok iránt. Rengeteg jómódú borfogyasztó van, akik még a sznobságnál tartanak és szippantják fel a legkomolyabb bordeauxi borokat. Egy bordói alapú házasítás tuti siker náluk. Szóval lesajnálni őket több, mint butaság...mondjuk tőled...”
 • 6. smalltown 2011. június 28. 17:38
  „Kina a nagy borszakerto....”
 • 5. cselac 2011. június 28. 12:51
  „De hogy kerül pont Ungerbauer a képre? Értem én, hogy csongrádi, de tényleg nem találtatok egy képet, amin mondjuk esetleg a borlapon szereplő borászok valamelyike van? Jó eséllyel Frittmanné is kint lehetne, azt gondolom...

  Ferike: köpd szembe magad inkább...az év borászáról beszélsz, azt hiszem nem kis dolog, hogy a Frittmann testvérek újra fel tudták tornázni a Kunság renoméját...ahelyett, hogy örülnél neki, neeeem, jó magyar szokás szerint...”
 • 4. ozikS 2011. június 28. 12:41
  „Akkor lesznek új borok a tecsóba :
  Tokayin Aszú , Villonyin Cabernet, Thokaj Cuvéé, Ecri Bikavér, Echeki Rosé stb...”
 • 3. jq 2011. június 28. 12:38
  „majd ezt is hamisítják odakinn...”
 • 2. Mogorva 2011. június 28. 11:43
  „Kici, occó, szar neked. Áfász számlá?
  Mert megérdemlitek!!”
 • 1. mazsolaszolo 2011. június 28. 10:30
  „Csak aztán nehogy hamarosan Magyarországig érjen a kínai tokaji híre...:(
  Mert úgy szokták.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem oszlik a kiskunhalasi közgyűlés

Gyovai István polgármester úgy látta a mai döntésekből: van perspektívája a jelenlegi képviselő-testületnek. Tovább olvasom