Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kiosztották a tankönyveket, kezdődhet a suli

Hatszáz tankönyvcsomag várta leendő gazdáját a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Holnap reggel minden iskolában megszólal az első csengőszó, és elkezdődik a tanév.
- Nagyon szépek az új tankönyvek! Anya csomagolja majd be őket, én pedig ráteszem a címkét és ráírom a nevemet – árulta el a delmagyar.hu-nak a negyedik osztályt kezdő Orbán Gréta, akinek az olvasás a kedvenc tantárgya. – Jó lesz megbeszélni a nyári élményeket az osztálytársaimmal, és Anna nénivel is szeretnék már találkozni, aki matekot és rajzot tanít nekem – tudtuk meg Grétától, aki büszkén újságolta, hogy kapott egy szép új iskolatáskát is.

A hatodikos Kocsis Máté már nem volt ennyire lelkes, amikor átvette a tankönyvcsomagját. – Egyáltalán nem vártam az új tanévet. Az osztálytársakkal azért jó lesz újra találkozni, elmeséljük majd egymásnak, ki merre járt a nyáron – mondta az új tankönyveivel a kezében Máté. – A töri, a tesi és rajz a kedvenc tantárgyam. Már bevásároltunk, minden megvan az iskolakezdéshez. A könyveket anyukám csomagolja majd be, füzetekből pedig színeseket vettünk, azokra nem kell borító.

Hatszáz tankönyvcsomag várta leendő gazdáját a Zrínyi Ilona Általános Iskolában - Fotók

A Zrínyi iskola tornatermében idén hatszáz tankönyvcsomag sorakozott. - A legolcsóbb az 1-2. osztályosoké, ezért 8400 forintot kellett fizetniük a
Maximum három kiló

A kisdiákok órarendjét úgy kell összeállítani, hogy a tankönyvek súlya egyik nap se haladja meg a három kilogrammot. Ennél nehezebb könyvhalmot nem hordhatnak magukkal az általános iskolák alsó tagozatára járó diákok. Erre azért van szükség, mert a növekvő gerincoszlopra káros az aránytalanul nagy terhelés. A szakértők szerint az ideális az lenne, ha a gyermek testtömegének tíz százalékát nem haladhatná meg az általa vitt súly.
 
szülőknek. A legdrágább az ötödikeseké, ami 12600 forintba került nyelvkönyv nélkül – mondta Vörös Imréné iskolatitkár. Kiemelte: a könyvekért nem kell fizetniük a három vagy többgyermekes családoknak, a tartósan beteg diákoknak, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

A csomagokban átlagosan tíz kiadvány van, de a tankönyvek egy részét nem kell megvenniük a diákoknak. – Azok, akik ingyenes tankönyvre jogosultak, a kiadványok egy részét a könyvtárból kapják kölcsön. Ilyen például a kémia vagy az irodalom tankönyv, amit több diák is használhat egymás után. A könyvek egy részét pedig igyekszünk megvenni az egész évfolyam számára, nem csak azoknak, akiknek nem kell fizetniük a kiadványokért. Rajzkönyvből például beszereztük az egyik kiadó sorozatát, amiből nagyon szeretnek dolgozni a tanáraink. Ezeket a könyveket egész évre kölcsönkapja minden gyerek – tette hozzá Vörös Imréné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét lett a legsportosabb megyeszékhely

kemét végzett az első helyen a hétvégén Salgótarjánban megrendezett Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóján. Tovább olvasom