Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Király: nekünk kell a Kecskeméti Főiskola!

Kecskemét - A Kecskeméti Főiskola fennmaradása és önállóságának megőrzése miatt emelt szót az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke a GAMF épülete előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján.
Mint arról korábban a delmagyar.hu is beszámolt, az oktatási minisztérium a hazai felsőoktatását és részleges összevonását tervezi a közeljövőben. A felröppent hírek kapcsán kedd délelőtt a főiskola GAMF kara előtt tartott sajtótájékoztatót tartott az MSZP kecskeméti szervezete. Király József, a szocialisták kecskeméti elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy a kiszivárgott hírek riadalmat, bizonytalanságot keltettek az ország minden részén. - Minket, kecskemétieket is érintenek a tervezett változások, hiszen a Kecskeméti Főiskola, mely három karának létbizonytalansága nem csak az itt tanulmányokat folytató közel 5000 hallgatót, és az itt dolgozó kb. 400 főt érinti, hanem a város további fejlődését, fejlesztéseket is megkérdőjelezi - fogalmazott Király József.

A főiskola GAMF karának épülete előtt tiltakoztak a szocialisták a kormány tervei ellen.
A főiskola GAMF karának épülete előtt tiltakoztak a szocialisták a kormány tervei ellen.

A politikus kitért az épülő Mercedes gyár és a főiskola között kialakult szoros kapcsolatra is: - A Kecskeméten működő ipari termelő cégek, a Mercedes gyár idetelepülése egy olyan fejlődőképes gazdasági potenciállal rendelkeznek, melyekhez elengedhetetlen egy magas színvonalú szakemberképzés. A városban több, mint 40 esztendeje működő felsőoktatás hagyományait ápolva, az elmúlt időszakban közel 4 milliárd forint fejlesztés érkezett a Kecskeméti Főiskolára. Ez lehetővé tette, hogy a végzős diákok a valós életben mihamarabb el tudjanak helyezkedni, munkába álljanak. A hallgatók az itt eltöltött diákévek alatt pedig sajátos rendezvényekkel színesítették a városi kulturális és sportéletet is. Nem beszélve arról, hogy ittlétükkel megfiatalodott a város is. Itt a Duna-Tisza közén büszkék lehetünk arra, hogy Kecskemét újra a térség gazdaságilag is vezető városa lehet, azonban ahhoz, hogy gyermekeinket itt tudjuk tartani, szükség van felsőoktatásra - mondta a helyi baloldal első embere, aki a delmagyar.hu kérdésére hozzátette, az összes kecskeméti, sőt, a régiót képviselő országgyűlési képviselőnek átadják majd közleményüket azzal, hogy ne felejtsék kiket képviselnek, és kiktől kapták a bizalmat.

A sajtótájékoztatón felszólalt még a helyi fiatal szocialisták vezetője, Riczu Péter is, aki épp a Kecskeméti Főiskolán szerezte meg diplomáját. - Rajtam kívül meg több százan, több ezren kaptak olyan diplomát, melyben a Kecskeméti Főiskola név szerepel. Rengeteg tudást szereztünk eme falak között, melyeket azóta is tudunk használni. Hogy Mesterházy Attila szavaival éljek: Mi kecskeméti szocialistáak nem hagyjuk, hogy a Kecskeméti Főiskola, városunk, régiónk kiemelkedő oktatási intézménye megszűnjön, vagy akár csak függetlenségét is elveszítse! – hangzott el Riczu Pétertől a GAMF főépülete előtt.

Olvasóink írták

 • 4. geza 2011. május 11. 07:57
  „#3 És milyen jól lehetne a merci által nyújtott pénzt és egyéb eszközöket a nagy szegedi vízfejben eltüntetni.”
 • 3. achilleus 2011. május 10. 20:30
  „Pedig milyen jó Mérnökkara lehetne a Szegedi Egyetemnek, ott Kecskeméten, mint EGYETEMI Kar.”
 • 2. klj_54 2011. május 10. 18:54
  „http://index.hu/belfold/2011/05/10/keresztlevelet_kernek_egyre_tobb_altalanos_iskolaban/”
 • 1. Tengri77 2011. május 10. 17:34
  „Jó a cím! :)
  Király: nekünk kell a Kecskeméti Főiskola!
  Nektek kell? Kecskeméten ismét lehet vörös diplomát szerezni!! :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éden Hotel: Lindáé és a vetkőzős pókeré volt a főszerep

Repültek a falatnyi bikinik a lányokról, így a fiúk sem tudták sokáig magukon tartani a gatyát. A vetkőzős póker folyamán mindenki villantott valamit.
Tovább olvasom