Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kishajó kikötő épült a kalocsai Duna-partra

Fellendülőben a turizmus Kalocsán és környékén, ezért kishajó kikötő építéssel és szabadidős programokat segítő eszközökkel gyarapította vagyonát az önkormányzat egy pályázat segítségével.
Egy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt és elnyert támogatásnak köszönhetően még tavaly elkezdődtek a kivitelezési munkálatok a meszesi Duna-parton. A beruházás eredményeképpen már májusban elkészült az önkormányzat tulajdonában álló csónakház és üdülő épületegyüttes korszerűsítése és akadálymentesítése. Emellett a kishajók és csónakok biztonságos vízrebocsátás érdekében elkészült a kedvtelési célú kikötő, melynek fő elemei a csónakleeresztő rámpa és a kishajók ideiglenes tartózkodását segítő úszóponton. A projekt keretében a turisták által is használható kerékpárokat, illetve kajakokat is vásárolt az önkormányzat. A két elektromos és 10 városi kerékpár, illetve a 4 kajak összesen egymillió forintba került és az önkormányzat üdülőjénél kölcsönözhető ki - derült ki a projekt szerda délutáni záró rendezvényén.

Az átadó ünnepségen az is elhangzott, hogy a fejlesztést közmunka program is segítette, voltak ugyanis olyan a programba be nem tervezett fejlesztések, melyek mellett nem akart elmenni az önkormányzat, ezért, a teljes körű megújulás érdekében, a csónakház és az önkormányzati üdülő körüli kerítés cseréjét, és a fedett kerékpár tároló megépítését is közmunkások segítségével oldották meg.

A projekt benyújtását legfőképpen az tette indokolttá, hogy Kalocsa térségében a Duna mentén kishajó kikötő nem volt, pedig fellendülőben van a vizi és kerékpáros turizmus, és egyre népszerűbbek a vizisportok is. Az önkormányzat tervei szerint a beruházás megvalósításával a szabadidős programok gyakorisága a létesítményben növekedésnek indul. A turisták számának növekedése pedig pozitív hatást gyakorol a kistérség gazdasági fejlődésére, csökkentve ezzel a térség magas munkanélküliségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris vége a vénasszonyok nyarának

Pénteken egy hidegfront véget vet a vénasszonyok nyarának Kecskemét térségében, ezáltal mintegy 10 fokkal visszahűl a levegő.
Tovább olvasom