Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Kiskőrös kínai testvérvárossal büszkélkedhet

Kiskőrös és Zhenjiang polgármestere aláírta a városaik közötti testvérvárosi szerződést augusztus 12-én Kínában. A felek gazdasági megállapodást is kötöttek.
Kiskőrös és Zhenjiang polgármestere aláírta a városaik közötti testvérvárosi szerződést augusztus 12-én Kínában.

Domonyi Lászó, Kikőrös polgármestere Zhenjiang kapcsán elmondta: 3 milliós, rendkívül dinamikusan fejlődő része Kínának, amely az ország keleti felén helyezkedik el, és mintegy 230 kilométerre fekszik Jiangsu tartomány fővárostól, Sanghajtól.

Petőfi Sándor műveit a kínai általános iskolákban is tanítják.
Petőfi Sándor műveit a kínai általános iskolákban is tanítják.

A testvérvárosi szerződéssel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy az aláírást megelőzően Zhenjaing polgármestere a két város közötti kapocsként Kiskőrös város szülöttét, Petőfi Sándort említette, akinek műveit a kínai általános iskolákban is tanítják, mivel a költőt és munkásságát rendkívül nagyra becsülik.

A két város a gazdasági együttműködést is szorgalmazza. Az „International Desk" programban Zhenjiang minden testvérvárosa vállalta, hogy egy-egy irodát állít fel, amelyben a kor informatikai lehetőségein keresztül biztosítja a különböző országokban lévő testvérvárosok gazdasági érdekeinek megvalósulását.

A két város: Kiskőrös és Zhenjiang gazdasági együttműködést is kötött.
A két város: Kiskőrös és Zhenjiang gazdasági együttműködést is kötött.

Domonyi László elmondta, hogy a kiskőrösi vállalkozók egy jelentős méretű kínai kereskedő vállalattal is megismerkedhettek, amelynek tetszését elnyerték a magyar borok, így a marketing bevezetéséről máris egyeztettek az érintettek.

A kínai Zhenjiang várossal megszületett testvérvárosi szerződésre rendkívül büszke Domonyi László, mert – mint elmondta – a következő hetek máris a széles körű együttműködések kidolgozásáról szólnak majd, amelyeknek a segítségével Kiskőrös a korábbinál jóval jelentősebb előnybe hozható Magyarországon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GAMF: újra versenyben a Megameter II-vel

A GAMF csapata kijavította az eco-marathonon szerzett sérüléseket a Megameter II-n, sőt tovább fejlesztette az autót, és elindult a Nokiában rendezett megmérettetésen. Tovább olvasom