Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Kitartásra ösztönözték a kecskeméti kórház dolgozóit

Kecskemét - „Kérem, tartsanak ki, és haladjunk tovább azon az úton, aminek a végén reményeim szerint mindannyiunk örömére való megoldásokat találunk!" – mondta Molnár Ilona, a megyei kormányhivatal főigazgatója a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában tartott Semmelweis-napon.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában a közelmúltban kitüntetések és előléptetések átadásával ünnepelték a Semmelweis-napot. A rendezvényen jelen volt Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, és a nehézségek ellenére, beszédében a jó híreket igyekezett hangsúlyozni. Mint mondta, szinte lehetetlen jelenleg bármit ígérni az egészségügyben, de a fenntartó megyei önkormányzat - a kórház vezetésével közösen - mindent megtesz azért, hogy a kecskeméti intézmény a hazai egészségügy egyik ékköve legyen.

Bányai Gábor emlékeztetett arra, hogy jelenleg is három toronydaru segítségével emelik az udvaron új épületet, indulnak a különböző eszköz- és műszerbeszerzések kiírásai, amelynek eredményeként jövőre 3.1 év lesz a megyei kórház eszközeinek átlagéletkora. Emellett finisben a Sürgősségi Betegellátó Osztály megújulása, működik a haemodinamikai laboratórium, és július 1-jétől 1500 vizsgálattal a PET/CT-t is befogadta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és 350 millió forint támogatást adnak a daganatos sejtek felismerését segítő berendezés működtetéséhez.

Dr. Molnár Ilona, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy amikor az egészségügy Semmelweis Ignácra, a tisztviselői kar Magyari Zoltánra, a Magyar Közigazgatási Intézet megteremtőjére emlékezik. A főigazgató asszony szerint a két hivatásban a mindennapok emberének szolgálata a közös.
- Kérem, tartsanak ki, és haladjunk tovább azon az úton, aminek a végén reményeim szerint mindannyiunk örömére való megoldásokat találunk - mondta Molnár Ilona.

Hagyomány már a kecskeméti megyei kórházban, hogy a Semmelweis-napi ünnepi beszédre egy-egy főorvost kér fel a főigazgató. Ezúttal dr. Gera László, a traumatológiai osztály osztályvezető főorvosa - aki idén az Év orvosa címet is elnyerte - beszélt a semmelweisi életmű üzenetéről a ma egészségügyi dolgozói számára.

- Lassan nem lesz orvos, nővér asszisztens, műtősnő, holott a betegek száma változatlan, vagy talán az életkor emelkedésével növekszik is. Most már nem a huszonegyedik órában - mert az már elmúlt - hanem a huszonhatodik órában kellene ismét egy Semmelweis Ignác, aki a fertőtlenítéssel a gennykeltőket elpusztítaná, és ezzel a haldokló egészségügyet megmentené. De talán kívánságunk teljesül, mert ismét született egy Semmelweis. Igaz, nem Ignác, hanem terv. Az biztos, hogy ennek a tervnek a megvalósítása legalább annyi ellenállásba ütközik, mint annak idején Semmelweis, a vezető orvosokkal és tudós társaival való küzdelme során. Nem mondom, hogy ez a terv minden pontjában megváltoztathatatlan, de egy súlyos betegségből való gyógyulás pillérkövének megfelel – mondta Gera László nagyhatású ünnepi beszédében.

Ezt követően a jók között a legjobbak vehették át elismerésüket. A négy miniszteri kitüntetés mellett számos kórházi elismerést is átadtak, közöttük a Kiváló Ápolási Egység címet, amit idén a Pszichiátriai Osztály nyerte el. Dr. Svébis Mihály főigazgató a kitüntetetteket arra emlékeztette, hogy az elismerés felelősséggel is jár.

Olvasóink írták

  • 1. hahaha62 2011. július 04. 10:08
    „A politikus bérekre bezzeg van pénz....go to külföld.....és visza sem nézni...amilyen az adjon ISTEN olyan a fogadj ISTEN !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat loptak egy tanyáról

Mintegy 700 ezer forint értékű arany ékszert loptak el ismeretlen tettesek egy kerekegyházi tanyáról… Tovább olvasom