Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kitettek magukért a kecskeméti légfegyveresek

Kecskemét - A március 15-i ítéletidő ellenére a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület versenyzői időben odaértek a százhalombattai városi sportcsarnokba, a Magyar Sportlövők Szövetségének Légfegyveres Országos Bajnokságára.
A háromnapos rangos viadalon az egyesület légpisztolyos versenyzői kitettek magukért. A rendkívül kiélezett küzdelemben az „A" csapat – Nagy Mátyás őrnagy (566 kör), Varga Ferenc zászlós (540 kör), Farkas Roland szakaszvezető (539 kör) – a magyar válogatott keretet adó Budapesti Honvéd és UTE versenyzőiből álló csapatoktól alig-alig (18 körrel) lemaradva, a 60 lövéses versenyszámban a 4. helyen végzett.

Fotó: Nagy Mátyás őrnagy
Fotó: Nagy Mátyás őrnagy

Ugyanez a csapat (Nagy őrnagy 179 kör, Varga zászlós 176 kör, Farkas szakaszvezető 179 kör) a 20 lövéses versenyszámban – három köregységgel lemaradva a dobogóról – szintén a negyedik,míg a „B" csapat – Grócz Dénes alezredes (179 kör), Minkó Ottó alezredes (162 kör), Bebesi László százados (168 kör) – a hatodik helyen végzett. A csapateredményekkel járó pontok mellé Nagy Mátyás őrnagy a légpisztoly 60 lövéses versenyszám egyéni versenyében 566 körös alapverseny után, a 2013. január 1-jével bevezetett új szabályok szerint lebonyolított döntőben elért nyolcadik hellyel szerzett még értékes pontokat az egyesület számára.

A szoros versenyt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az ország különböző részeiből érkezett versenyzők közül a 20 lövéses versenyszám csapatversenyében az első és a negyedik helyen végzett csapat eredménye között mindössze hét kör a különbség. Ezenkívül az egyéni élmezőnyben 183 kört öten, 182 kört ketten, 179 kört hatan, 177 kört hárman értek el, de az alacsonyabb köregységekkel végzettek között is számos azonos eredmény született. Az egyenlő köregységet elért versenyzők közötti rangsort – a szabályok értelmében – a belső tízesek száma döntötte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs leletek egy helyen, a Cifrapalotában

Ismerje meg a Kárpát-medence múltját a régészek szemüvegén át, az újkőkortól a 16. századig! Most mindent egy helyen! Magyarország három legnagyobb régészeti időszaki kiállítása egy időben, Kecskeméten, a Cifrapalotába!
Tovább olvasom