Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kitüntették a kecskeméti polgárőröket

Kecskemét - Novák Zoltánt a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntették ki, Horváth István pedig a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől főkapitányi elismerésben részesült.
A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki az Országos Polgárőr Szövetség a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elnökét, Novák Zoltánt. A Testület egyik tagja pedig a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől főkapitányi elismerésben részesült - olvasható Kecskemét Megyei Jogú Város honlapján.

Fotó: Kecskemet.hu
Fotó: Kecskemet.hu

Komoly elismerésben részesült a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület. Az önkéntesek munkáját nemrégiben az Országos Polgárőr Szövetség és a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság is elismerte. A testület elnöke az Országos Polgárőr Szövetségtől megkapta a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést.

Fotó: Kecskemet.hu
Fotó: Kecskemet.hu

Novák Zoltán (2.képen) az elismerést a június 29-én Pannonhalmán megrendezett Országos Polgárőr Napon vehette át Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől. (Az 1. képen a szintén kitüntetett Zádori Józseffel, a Dalmandi Polgárőr Egyesület (Tolna megye) elnökével, akivel közösen dolgoztak Dunaszekcsőn az árvízvédelmi feladatokban.)

Fotó: Kecskemet.hu
Fotó: Kecskemet.hu

Az Egyesület egyik tagját, Horváth Istvánt (a 3. képen Rigó János kecskeméti rendőrkapitánnyal) a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetőjének javaslatára a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dávid Károly, rendőr dandártábornok főkapitányi dicséretben és jutalomban részesítette.

Novák Zoltán, a KPE elnöke elmondta: az elismerések – bár konkrét személyeknek ítélték oda őket – nem csak egy embernek, hanem az egész Testületnek szólnak. A kitüntetések azt jelzik, hogy a polgárőrök munkája fontos és hasznos, és ez mindenki számára elismerést jelent, aki polgárőrként, a szabadidejét feláldozva, önkéntesként dolgozik a közrendért és a közbiztonságért, és azért, hogy Kecskemét város lakosai biztonságban érezzék magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a Főtéri Sokadalom programja!

A rendezvényt augusztus 2. és 16. között rendezik meg Kecskeméten. Válogasson a gazdag programkínálatból! Tovább olvasom