Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Kolompár Orbán szerdán ismét bíróság elé áll

Kecskemét - Szerdán várhatóan egy újabb ügy kapcsán folytatódik Kolompár Orbán kihallgatása a Kecskeméti Városi Bíróságon - közölte a hétfői tárgyalás felfüggesztésekor a per tanácsvezető bírája.
Mátyásné Polereczki Éva az első tárgyalási nap végén elmondta: az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke szerdán egy másik ügyben áll a Kecskeméti Városi Bíróság elé.

A budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség által emelt vád miatt, amely szerint Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként arra utasította a roma érdekképviselet pénztárát, hogy utólagos elszámolásra négy részletben összesen 5 millió 70 ezer forintot fizessen ki, de azzal nem számolt el és a kár sem térült meg. A roma politikust ezért jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével és számviteli fegyelem megsértésében bűnsegédlettel vádolják. Ebben az ügyben egyébként hétfőn idő hiányában nem hallgatták ki az első rendű vádlottat.

A bíró utalt arra is: a perben a korábban született vádiratokkal egyesítve rövidesen egy harmadik ügyet is tárgyalnak majd, melyben a Kecskeméti Városi Ügyészség idén október elején emelt vádat Kolompár Orbán és öt társa ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekei megsértése miatt. A gyanúsítottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből pedig 36,4 milliót szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 milliót kíséreltek megszerezni.

E vádirat szerint a szervezetek által felvett 145,5 millió forint támogatási összeg elszámolásához benyújtott, bizonylatokon szereplő gazdasági események nem valósultak meg, így a benyújtott bizonylatok sem valósak.

Kolompár Orbán és vádlott-társai hétfőn jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése és magánokirat-hamisítás vádja miatt állt bíróság elé. Ez a tárgyalás november 19-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 2. varadipal 2009. november 17. 10:27
  „Nem cigányszervezet kell tolvajokkal az élen a cigányságnak, hanem munka és megélhetés.Akár kényszermunka is.”
 • 1. dodó 2009. november 16. 20:59
  „Gyorsan szólok, mielőtt szegíny ártatlan Kálámpárt szidni kezdenétek!

  Ma, a tárgyalás első napján meghatóan ecsetelte nehéz germekkorát! Sajnos a bíró (rasszista) nem engedte hosszúra a monológját, így nem térhetett ki rá, milyen nehéz volt az a tíz év, (6-16 évesen) amit a súlyosan kirekesztő majsai kisegítő iskola első hat osztályában töltött, ahonnan tanulmányai befejezése előtt a rasszisták eltanácsolták olyan mondvacsinált ürüggyel, hogy betöltötte a 16 évet!
  Ezt a súlyos megaláztatást soha nem tudta feldolgozni, így önhibáján kívül más szenvedéseken is keresztül kellett még mennie a fiatalkorúak, majd a felnőttek büntetésvégrehajtási intézményeiben!
  Csoda, hogy ez a népéért szenvedő mártír kibírta! ...és most ez az aljas, rosszindulatú vádaskodás...!?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött Kolompár Orbán bírósági tárgyalása

Megkezdődött a Kolompár Orbán és öt társa ellen indított büntetőügyek tárgyalása hétfőn a Kecskeméti… Tovább olvasom