Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kolompár per: a nyáron ítélet születhet

A Kecskeméti Törvényszék legkésőbb júliusban elsőfokú ítéletet hirdethet a Kolompár Orbán és társai ellen már 2009 óta folyó, többször „megtorpant" büntetőperben – értesült a Magyar Hírlap.
Lezárult az iratismeretés a tegnapi tárgyaláson a Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőperben, jú­nius 4-én a perbeszédekkel folytatódik az eljárás a Kecskeméti Törvényszéken – tájékoztatta a Magyar Hírlapot Sárközy Szabolcs bírósági szóvivő.

Hozzátette, mivel igen szerteágazó, „többszereplős" ügyről van szó, az elsőfokú ítélet június végén, július elején születhet meg. A nyári ítélkezési szünet amúgy nem érinti a pert, mivel kiemelt ügyről van szó, s a törvény szerint két tárgyalás között nem telhet el egy hónapnál hosszabb idő.

A 2009-ben indult bírósági eljárás többször „megtorpant". Volt, hogy egy ideig az országgyűlési választásokon képviselőjelöltként induló Kolompár időleges mentelmi joga miatt szünetelt a per, legutóbb pedig a másodrendű vádlott, Kolompár László és családja eltűnése okozott némi zavart.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a rendőrség még mindig nem találta meg a vádlottat, így a törvényszék vélhetően a távollétében rója majd ki rá az ítéletet.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ, mai nevén: Országos Roma Önkormányzat) baloldali kötődésű volt elnökét a három ügyből egyesített eljárásban jelentős értékre elkövetett sikkasztással és számviteli fegyelem megsértése bűntettével vádolják, amiért az OCÖ pénztárából ötmillió-hetvenezer forintot vett fel 2004-ben, majd azzal sajátjaként rendelkezett.

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével is vádolják, amiért a vezetésével működő kiskunmajsai cigány érdekvédelmi szervezet az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól a roma munkaerő-piaci szolgáltatóhálózat kialakítására elnyert 13 millió forintos összegből folyósított 7,2 millió forint egy részét valótlan tartalmú számlákkal számolta el. Végül ugyanezzel, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértésével is vádolja az ügyészség az OCÖ egykori elnökét és társait.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. május 22. 16:09
    „?Min. életfogytig fegyház büntetés !!! Só --v kő bányában !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázstűz buktatta le az illegális lőszerraktárt

Köd- és füstgyergyákat, gyakorló puskagránátokat és AK lőszereket találtak a hétfőn kigyulladt kecskeméti garázsban. A rendőrség nyomozást indított.
Tovább olvasom