Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Koós Réka: Akkor figyelnek fel az emberre, ha szerepelt a tévében

Ebben az évadban játszott először Kecskeméten Koós Réka, aki számára A nyomorultak igazi nagy szerelem. Most egy új kihívással áll szemben, ugyanis egy nemzetközi tehetségkutató verseny hatezer jelentkezője közül bekerült a legjobb százba.
A Katona József Színház művészbejárója melletti padon ülve látszik rajta, már teljesen letette szerepét, holott még csak néhány perce búcsúzott el életétől Fantine-ként a színpadon. Ez már a negyedik előadás A nyomorultakból, amiben Koós Réka részt vesz. – Nekem nagy szerelem A nyomorultak, ez a kedvenc musicalem. Először Németországban játszhattam benne, utána Budapesten a Madáchban, majd következett Győr, és most Kecskemét. Németországban heti nyolc előadásunk volt, és a társulati szerepekből mindig annak a helyét foglaltam el, aki éppen aznap hiányzott. Ez egy nagyon nehéz munkakör volt, viszont egyáltalán nem unalmas. Aznap délután ötkor tudtam meg, hogy mit játszom este. Időnként Fantine is voltam, itthon pedig már minden darabban ezt a szerepet játszottam – mesélte a delmagyar.hu-nak Koós Réka.

Azonban a kecskeméti előadás mégis más volt, mint az eddigiek. Réka ugyanis anya lett időközben, és Fantine-ként ez határozta meg minden rezdülését. – A különbség ég és föld az eddigiekhez képest, ugyanis nem kell már keresgetnem magamban az érzéseket, megtörténik bennem minden magától. Lelkileg megterhelő ez a szerep, de szerencsére azonnal le tudom tenni, ahogy kijövök a színpadról – tette hozzá Réka, akinek első osztályos a kislánya. – Már nem én vagyok az első számú ember, Rozi érdekei és szempontjai már fontosabbak. Az anyaság egy örök édes rabság számomra – vallja Réka.

Koós Réka, aki számára A nyomorultak igazi nagy szerelem.
Koós Réka számára A nyomorultak igazi nagy szerelem.

Szeretem a rock dalokat

Hogy szeptembertől milyen új kihívások várnak rá, egyelőre még titok, de azt elárulta, hogy Győrben A Vörös Pimpernel főszerepében láthatja majd a közönség. Közben továbbra is koncertezik a Queen Tribute Show-val. - Kevesen gondolják, hogy rock dalokat szoktam énekelni, de nagyon szeretem ezt a műfajt is. Ezen kívül beneveztem az Avon voices versenyre – árulta el Réka.

A februárban indult nemzetközi online tehetségkutató versenyre hatezren jelentkeztek. Rékának sikerült bejutnia abban a 182 fős csapatba, akik továbbjutottak. A versenyzőknek két-két dalt kellett felénekelniük, ami alapján elindult a szavazás a www.avonvoices.com weboldalon. – A I belive I can fly volt az a dal, amivel bekerültem a legjobb száz közé. A napokban felkerült a második video is, a Holding on for a hero, és újra lehet szavazni a versenyzőkre. A következő célom, hogy bejussak a legjobb huszonötbe. Ha ez sikerül, akkor egy újabb video készül, de ennyire előre nem is merek gondolni, mindig a következő lépésre koncentrálok – emelte ki Réka.

Egy utópia az, amit gondolnak rólunk

A tehetséges énekesnő egyáltalán nem egy sztárallűrökkel gazdagon ellátott celeb. Mint mondja, leginkább a tévés szereplések után ismerik fel az utcán vagy például egy nagyáruházban. - Akkor figyelnek fel jobban az emberre, ha szerepelt a tévében. A televíziós fellépésekkel kapcsolatban azonban nem mindig döntöttem jól. Az egy utópia, amit az emberek gondolnak rólunk például azután, hogy egy bálon megjelenünk egy - a szponzoroktól kölcsönkapott - drága ruhában. Nagyon kevesen vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy ne vállaljanak el egy tévészereplést. Az utóbbi időben különösen, hiszen sokkal kevesebb munkánk van. Éppen ezért nehéz a döntés egy-egy tévés szerepléssel kapcsolatban. Vállaltam már el olyat, amit megbántam, voltak azonban olyan műsorok is, amiket nagyon élveztem. Ilyen volt többek között a Szombat esti láz és a Csináljuk a fesztivált. A Vacsoracsatát is szerettem, de az nagyon nehéz volt. Sokan nem is gondolják, hogy mennyire. Délelőttönként is volt forgatás, aztán délután ötkor indultunk, és hajnali négykor-ötkor értünk haza, reggel pedig már vittem a lányomat az óvodába.

Nagyon kevesen vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy ne vállaljanak el egy tévészereplést.
Koós Réka: Nagyon kevesen vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy ne vállaljanak el egy tévészereplést.

Szenvedélyek és szerepálmok

Rékának legnagyobb szenvedélyére, az olvasásra nagyon ritkán jut ideje. A párjával, Reggel Ferenccel, a Belmondo együttes dobosával és lányával, Rozival nagyon szeretnek túrázni. Leányfalun gyakorlatilag a házunktól indulnak a túraútvonalak. Próbálnak minél több időt a szabadban eltölteni, szívesen kirándulnak vagy éppen görkorcsolyáznak a környéken.

A szép énekesnő szabadúszó, csak olyan szerep meghallgatására megy el, amit valóban magáénak érez. – A nyomorultakból Thenardiernét szívesen eljátszanám, és nagy álom számomra Norma Desmond szerepe a Sunset Boulevard című Webber musicalből. Ezt a darabot Magyarországon még sosem tűzték műsorra. Németországban már játszottam benne, de már előtte is rongyosra hallgattam a musical CD-jét – tudtuk meg Rékától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti baracköntettel készült országtorta

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mutatja be hétfőn az országtorta verseny egyik nevezettjét, a kecskeméti baracköntettel készült kölestortát. Tovább olvasom