Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Környezeti állapotfelmérés kezdődött Kalocsán

Május végén Kalocsa területén – a Paksra tervezett új atomerőművi blokk építésének megalapozási, előkészítési és engedélyezési folyamata részeként – környezeti alapállapot felmérés kezdődött.
A vizsgálatok természeti környezetünk minden fontos elemét érinti: időjárási jellemzők, földtani közeg, felszín alatti és felszíni vízi környezet jellemzése, környezeti sugárzási állapot általános jellemzése, zaj és rezgésterhelés, illetve a levegőminőség felmérése, az élővilág és a lakosság állapotának jellemzése. Az elvégzendő vizsgálatok befejezésének várható időpontja 2013 vége. A mérések a város normális életvitelét nem zavarják, arra hatással nincsenek. A munka, és annak sikeres befejezése közös érdekünk, ezért a Társadalmi Ellenőrző és Információs Társulás arra kéri a lakosságot, hogy a kihelyezett mérőberendezéseket óvják, a mérésben résztvevőket pedig szükség esetén lehetőségeikhez mérten segítsék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt kell délután a legdurvább viharokra számítani - térkép

Viharos szélre, jégesőre és heves zivatarokra figyelmezet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton. Bács-Kiskunba éjjel érhet a viharzóna.
Tovább olvasom