Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Korszerű műszerek vigyáznak a kecskeméti koraszülöttekre

Lezárult A koraszülöttek életben-maradási feltételrendszerének átfogó orvos technológiai fejlesztése a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában című projektje a kecskeméti megyei kórházban.
A program keretében 143,5 millió forint uniós támogatás és 16,5 millió forint önerő felhasználásával új inkubátorok, lélegeztetőgépek és betegőrző monitorok kerültek a koraszülöttek speciális intenzív ellátását biztosító részleghez, továbbá az informatikai rendszer is megújult.

Kecskemét Koraszülött Intenzív Osztály
Kecskemét Koraszülött Intenzív Osztály

Összesen mintegy 160 millió forint értékű fejlesztés valósult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC). Az új inkubátorok, lélegeztetőgépek, betegőrző monitorok, továbbá a megújuló informatikai rendszer a TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0003 számú projekt jóvoltából kerülnek a koraszülöttek speciális intenzív ellátását biztosító részleghez, ami a Nyíri úton, a Pólus projekt keretében megépült új, A jelű épületben kapott helyet. Az elnyert, 143,5 millió forint uniós támogatáshoz a Magyar Állam 16,5 millió forint önerőt társított.

A kecskeméti megyei kórház gesztorságával – az azonos egészségszervezési térségben pályázatot nyert gyulai Pándy Kálmán Kórházzal és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházzal együtt – közös közbeszerzési eljárás keretében szerezte be a szükséges monitorokat és inkubátorokat. A közbeszerzés lebonyolítására a NovoTrading Kft. és a FairTender Kft. kapott megbízást. A három kórház példaértékű közös munkája során az intézmények munkatársai hatékonyan vettek részt a közbeszerzési eljárást megelőző, illetve a pályázati szakaszban is. Mostanra pedig a Perinatális Intenzív Centrum gépeinek telepítése is megtörtént.

Kecskemét Koraszülött Intenzív Osztály
Kecskemét Koraszülött Intenzív Osztály

A fejlesztés eredményeképpen nem csak a dolgozók munkája válik könnyebbé, de nagymértékben nőnek a tartós gépi lélegeztetésre szoruló és az igen kis súlyú, 1500 gramm alatti csecsemők életben maradási esélyei. A beruházásnak köszönhetően a gépek eddigi tízéves átlagéletkora öt évre csökkent.

Kecskemét Koraszülött Intenzív Osztály

Olvasóink írták

  • 1. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 09. 14:50
    „vajon az ott dolgozo orvosok is korszerüek ???? vagy elintézik a korház nem hibázott ill mühiba ha történik valami???? mert ez a gyakorlat sajna, ezért rázhatja a rongyot a sok orvos, némelyik ugy beszél az asszisztenseivel mint a kutyával tudnék neveket irni , szarháziak”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8000 nyúl pusztult el egy kigyulladt hodályban Lajosmizsénél

Az 1600 négyzetméteres gazdasági épület eddig tisztázatlan okból kapott lángra. Tovább olvasom