Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Korszerűsítették a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolát

Kecskemét - Befejeződött a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása.
A korszerűsítés során, amelyre Európai Uniós forrásokból került sor, a mai kor követelményeinek megfelelően építették újjá az iskola épületenergetikai rendszerét. A beruházás több mint kétszáz millió forintból valósult meg.


Szabadszállás Város Önkormányzata 2012 januárjában írt alá támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai felújításáról. A beruházás teljes költsége 200 millió forint volt, amelyet 85 százalékban az Európai Unió finanszírozott.

A felújításra azért volt szükség, mert bár az iskola épülete korszerűnek számított és megfelelt azoknak a hőtechnikai előírásoknak, amelyek az építés időpontjában voltak érvényben, a mai kor elvárásinak már nem felelt meg.

A korszerűsítés során felújították az iskola épületgépészeti rendszerét, és több olyan munkálatot is elvégeztek, amelyek segítségével javult az épület energiahatékonysága. Így az épületet gazdaságosabban lehet működtetni, a fűtési és fenntartási költségek pedig csökkenek.
Emellett lecserélték az elavult nyílászárókat és jól záródó, kiváló hőszigetelő képességű ajtók és ablakok kerültek a helyükre valamint sor került az épület utólagos hőszigetelésére is. Ezzel a két fontos lépéssel csökkent az épület hővesztesége, és kevesebb energia kell majd az iskola melegen tartásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javul Kecskemét térségi elérhetősége

Elkezdődtek a 441. sz főút belterületi szakaszának négy-nyomúsításának és a Cegléd-Kecskemét vasútvonal külön-szintűkeresztezésével. Tovább olvasom